DIJAMANTI, BISERI I KUĆIŠTE OD DVA METRA: Ovo je NAJSKUPLJI PARFEM NA SVETU i svi RAZLOZI nerealne cifre
Najskuplji parfem na svetu, Foto: Profimedia

CIFRA OD KOJE SE VRTI U GLAVI

DIJAMANTI, BISERI I KUĆIŠTE OD DVA METRA: Ovo je NAJSKUPLJI PARFEM NA SVETU i svi RAZLOZI nerealne cifre

Kao pravi epitom luksuza, ovaj miris sa sobom donosi neverovatnu dozu dekadencije

Objavljeno:

Kada želite da kupite nešto što je najskuplje na svetu, verovatno ćete otići u Dubaji, košnicu svega što uz sebe ima upravo taj epitet.

Ovaj emirat je poznat po svom ukusu za sve skupo i glamurozno, a u centru naše pažnje se danas nalazi The Spirit of Dubai Parfums by Nabeel. U pitanju je parfem, koji mnogi žele da probaju, ali retki dobiju tu šansu, zbog njegove cene koja prelazi milion dolara. Kao pravi epitom luksuza, ovaj miris sa sobom donosi neverovatnu dozu dekadencije.

Najskuplji parfem na svetu
Najskuplji parfem na svetu foto: Profimedia

Sve što se povezuje sa njim opisano je kao ekskluzivno i ekstravagantno, počevši od njegovog zvaničnog predstavljanja u grandioznoj Armani balskoj sali Burj Khalife, pa sve do liste zvanica koje su tome prisustvovale.

Čovek koji je bio zadužen za kreiranje ovog parfema, Asgar Adam Ali, osnivač Nabeel Perfumes Group, rekao je: “Nisam imao viziju da kreiram parfem koji je samo otelotvorenje ličnosti Dubaija u jednom monumentalnom remek delu, već sam hteo da stvorim miris koji je otelotvorenje vrhunca luksuza na našoj planeti”.

Najskuplji parfem na svetu
Najskuplji parfem na svetu foto: Profimedia

Da li ste se i vi sada zapitali kako miriše parfem od milion dolara? Pa, možda vam njegovi sastojci daju neku ideju: on sadrži note jantara, sandalovine, indijski agarvud, mošus, tursku ružu, pačuli, ylang-ylang i tamjan. Prema nekim navodima, on na koži ostaje do dvanaest sati, dok će vam odeća na njega mirisati i do trideset dana.

Naravno, kao što je očekivano, pakovanje ovog parfema većim delom opravdava njegovu cenu: on se nalazi u kućištu koje je visoko skoro dva metra, a sadrži ručno duvanu flašu od Murano stakla kapaciteta 3 litra, uz mehanizam prskanja koji se kontroliše daljinski i prilagođava visini korisnika. Kućište se pritom sastoji od 3.571 svetlucavog dijamanta, topaza, bisera, 18-karatnog zlata u težini od 2479.26 grama i 5892.99 čistog srebra.

Pored svega navedenog, ekskluzivnost ovog parfema pripisuje se i činjenici da je on jedini na svetu koji je odneo dva Ginisova rekorda – za najviše dijamanta na flašici i najviši daljinski kontrolisani proizvod koji se prska.

BONUS VIDEO: EVO KAKO DO MESTA U PUNOM AUTOBUSU U JEDNOM POTEZU! Jedino što ćete se isprljati. (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Luxlife.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.