NE MOŽETE DA SE NASPAVETE? Možda je vašem JASTUKU istekao ROK TRAJANJA! Ovaj test će vam pomoći da to proverite
Ništa, pa ni jastuk, ne traje večno, Foto: Profimedia

TESTIRAJTE GA

NE MOŽETE DA SE NASPAVETE? Možda je vašem JASTUKU istekao ROK TRAJANJA! Ovaj test će vam pomoći da to proverite

Na tržištu imate veliki broj modela jastuka koji odgovaraju i različitim položajima u kojima spavate tako da nema izgovora kada je zamena jastuka u pitanju

Objavljeno:

Koristite jastuk svako veče, ali je on samo jedna od stvari o kojima ljudi ne razmišljaju kada je zamena u pitanju jer ih koriste sve dok “završavaju posao”.

Prema rečima stručnjaka trebate da zamenite jastuk na svakih 3 godine od dana kada ste ga prvi put upotrebili. Što duže koristite jastuk to će on sve manje da vam omogućava odmor i da bude udoban za spavanje.

Eksperti savetuju da primenite prosti test koji će vam pokazati da li je vaš jastuk još uvek dobar da spavate na njemu. Sve što trebate da uradite jeste da stavite jastuk na neku tvrdu površinu, kao što je sto, i pritisnite prstom jastuk po sredini. Nakon nekoliko sekundi podignite prst. Ukoliko se on odmah vrati u prvobitni oblik onda je još uvek dobar. Ako ne, onda je vreme za novi.

Ovaj test će vam pokazati da li sebe svako veče mučite time što spavate na lošem jastuku i ne odmarate kako treba. Kada kupujete novi jastuk proverite da li kupujete onaj koji će vam najbolje odgovarati. Ako streba, lezite na njega na sred radnje.

Pored promene jastuka trebate redovno da perete i jastučnice kako biste izbegli gomilanje grinja i bakteriaj koje mogu da vam utiču loše na kožu. Na tržištu imate veliki broj modela jastuka koji odgovaraju i različitim položajima u kojima spavate tako da nema izgovora kada je zamena jastuka u pitanju.

BONUS VIDEO: EVO KAKO DO MESTA U PUNOM AUTOBUSU U JEDNOM POTEZU! Jedino što ćete se isprljati. (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Wellandgood.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.