OPASNO! Ne cedite BUBULJICE na ovom delu lica, može biti OPASNO PO ŽIVOT
Postoji drugi način da ih se rešite, a nije toliko opasan, Foto: Profimedia

pazite!

OPASNO! Ne cedite BUBULJICE na ovom delu lica, može biti OPASNO PO ŽIVOT

Stručnjaci tvrde da istiskanje bubuljica u toj zoni može izazvati mnogo ozbiljnije probleme od upale

Objavljeno:

Odavno nije novost da "ceđenje bubuljica" može uzrokovati upale i ostaviti jako nepoželjne ožiljke. Međutim, na našem licu postoji jedno određeno područje na kojem ni u kom slučaju ne bismo smeli da istiskamo bubuljice – u takozvanoj T-zoni! T-zona je područje oko usana, brade, nosa i čela koje je nalik slovu T. Stručnjaci tvrde da istiskanje bubuljica u toj zoni može izazvati mnogo ozbiljnije probleme od upale. U T-zoni ne treba sediti bubuljice

U području T-zone nalazi se posebna mreža krvnih sudova koja čak može biti direktno povezana s mozgom, tvrdi dermatolog dr Kristijan Merkel. Ako jako stisnete bubuljicu u tom području, u ekstremnim slučajevima može doći do moždanog udara, jer pritisak na mrežu krvnih sudova može uzrokovati nastanak krvnog ugruška, a taj onda može direktno otići u mozak!

Dakle, u toj zoni radije nemoj cediti bubuljice (ili ih otvorite laganim pritiskom ako baš morate i ako je bubuljica baš „totalno zrela“). BONUS VIDEO: VETAR BACA KAMION KAO DA JE IGRAČKA! Ovakva scena nije viđena ni u holivudskim filmovima! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.