BOLJE ZABORAVITE NA ČIŠĆENJE UŠIJU! Ta navike je lošija nego što mislite!
Štapići su loši, Foto: Printscreen//Youtube

razotkrivanje zabluda

BOLJE ZABORAVITE NA ČIŠĆENJE UŠIJU! Ta navike je lošija nego što mislite!

Ako ste ikada imali problema sa ušima i našli se kod specijaliste za uši sigurni vam je rekao da nikako ne čistite uši štapićima...

Objavljeno:

Postoje stvari za koje su nekadašnje bake rekle da su loše a zapravo i nisu toliko. 1. Prigušivanje kijanja

Šta pati: respiratorni sistem, krvne žile i mozak, te u najgorem slučaju, jednjak. Glavna funkcija kijanja je rešiti se bakterija, virusa i čestica prašine. Kada prigušite kijanje, ne dopuštate telu da ukloni te stvari. Ali to nije sve. Zamislite što se može dogoditi ako pokušate pucati i zatvorite cev.

2. Korištenje čačkalica

Šta pati: zubno meso Stomatolozi ne vole čačkalice. Vrlo su bezopasne za caklinu, ali je zubno meso ugroženo. I gotovo je nemoguće očistiti usta čačkalicom, piše Bright side.

3. Spavanje na jastuku licem prema dole

Šta pati: vaše disanje, cirkulacija, kičma i koža lica.

4. Skidanje ljuski sa semenki zubima

Šta pati: zubi i žučni mehur. Semenke suncokreta ukusne su i korisne. Ali, trebalo bi ih ljuštiti s rukama – nikada sa zubima. Stomatolozi uvek prepoznaju osobe koje gule semenke zubima jer imaju specifična oštećenja zuba.

Grickanje semenki šteti zubima
Grickanje semenki šteti zubima foto: Pixabay

5. Žvakanje tvrdih stvari

Šta pati: zubi, zubno meso i usta. Ljudi koji vole žvakati olovke, spajalice i druge tvrde predmete obično imaju velike probleme s caklinom. 6. Pranje kose vrućom vodom

Šta pati: žile u mozgu i vlasište. Ako se volite tuširati u vrlo vrućoj vodi, krajnje je vreme prekinete s tom navikom. Prvo, to može uzrokovati jaku glavobolju i vrtoglavicu.

7.Često žvakanje žvakaćih guma

Šta pati: želudac, zubi i kratkoročno pamćenje. Postoji nekoliko je posledica čestog žvakanja žvakaćih guma. Proces žvakanja stimuliše proizvodnju želučanog soka. Dakle, nemojte žvakati žvakaću gumu pre jela. To može dovesti do gastritisa pa čak i čira. Žvakaća guma je takođerštetna za vaše zube.

8. Čiščenje ušiju štapićima

Ako ste ikada imali problema sa ušima i našli se kod specijaliste za uši sigurni vam je rekao da nikako ne čistite uši štapićima jer to može oštetiti ušnu opnu. Bolje je da stavite maramicu na prst i lagano očistite.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/atma.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.