Držao sam dijetu metar dana, propala je! I baš me briga zbog toga! (GIF)

borba protiv sebe

Držao sam dijetu metar dana, propala je! I baš me briga zbog toga! (GIF)

Lože vas da zdrava hrana isto košta, lože vas da je uskusnija... Mene, vala, više neće ložiti
Objavljeno:

Više puta sam svima iz svoje okoline rekao da, ako i budem vodio računa o ishrani, to će biti zbog njih. Zato što se, ipak, oni nerviraju oko mojih 130 i kusur kilograma, a ne ja. Suštinski, nemam ništa protiv zdravog života. Štaviše, bolje mi "legne" piletina nego kroasan ili pizza.

Foto: Profimedia Ali moja borba sa svakodnevnim stresom pali neke genetske impulse da se prežderavam đubretom. Dakle, ja sam svestan da je to đubre, ali je nekako savršeno prikladno za da se pregrize dok je tenzija u toku. Većina ljudi koje poznajem ne može ništa da jede dok je pod stresom. U mojoj familiji to ide malo drugačije. Tek nedavno sam skapirao zašto se najčešće svađam s ukućanima dok traje has. Zato što su to trenuci u kojima odlutam i pravim neke planove, akcije, reakcije. I smatram da bi tad trebalo da budem ispoštovan. Inače, moje ciklotimično ponašanje propraćeno bipolarnim epizodicama ume da se otrgne kontroli u obliku gladi. Neke trajne gladi. Nekog jebenog čvora u stomaku koji peče i retko šta može to da ugasi. U stvari, ništa. Nekoliko puta sam izuzetno uspešno uspeo da korigujem svoju ishranu. Išao sam u višečasovne šetnje, jeo "na raspored časova", pio dosta vode i ostale stvari. Poslednji put pre jedno metar dana.
Foto: Profimedia Imao sam ranije ozbiljnih problema s jetrom, pa sam malo počeo da se zentam. A i realno je da se čovek oseća loše kad ga pusti dejstvo šećera i ostalih gluposti. Inače, nije baš naročito izvodljivo da radite od 9 do 5 i imate vremena za bolju organizaciju obroka. Svakako, čim je entuzijazam splasnuo, a nervoza se pojačala zbog povećanog obima dnevnih obaveza i potrebe da dan traje bar 30 sati, u organizam su ponovo počele da se unose (istina, nešto manje) količine svega i svačega. Slagao bih vas kad bih vam rekao da sam srećan zbog toga. Slagao bih vas kad bih vam rekao da nisam srećan zbog toga. Lože vas za sve te stvari, jedite ono što vam najviše prija i giljajte ga dok možete. Kad rikneš, isti ti je da li si riknuo mršav ili debeo. (V. A. D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.