NIKAKO NEMOJTE BACATI SILIKONSKI GEL KOJI DOBIJETE UZ KUPLJENI PROIZVOD: Može poslužiti za razne namene!
Silikonske kesice, Foto: Printscreen

dobar trik

NIKAKO NEMOJTE BACATI SILIKONSKI GEL KOJI DOBIJETE UZ KUPLJENI PROIZVOD: Može poslužiti za razne namene!

Kada kupite neki novi proizvod, poput para cipela, pronađete kesice sa silikonskim gelom u kutiji

Objavljeno:

Ljudi kažu da su beskorisni, čak i otrovni, ali to je zapravo daleko od istine. One su vrlo korisne za razne namene kod kuće. Dakle, sledeći put kada nešto kupite, zadržite kesice silikonskog gela, koji sadrže svetložute ili bele granule. Ove kesice su bezopasne, a koriste se samo za održavanje svežine. One bi trebalo da zadrže vlagu za vreme skladištenja. Ovde su neke velike kućne upotrebe ovih kesica.

Mogu spasiti vaš mobilni telefon: U slučaju da vam ispadne telefon u vodu, samo stavite nekoliko kesica oko njega, a to će isušiti vrlo brzo jer silicijum dioksid apsorbuje vodu. Na taj način, možete koristiti svoj telefon opet bez ikakvih problema.

Za čistu odeću: Ove kesice u ormaru će održati svež miris odeće dugo. Silicijum dioksid će sprečiti vlagu da se širi. Stavite nekoliko u torbu za trening: Kesice će apsorbovati vlagu iz vaše mokre odeće, sprečiti da se bakterije razvijaju i šire u ovom vlažnom okruženju. Kesice će apsorbovati tu vlagu, ostavljajući torbu čistu i bez neugodnih mirisa i bakterija.

Spremite svoje kozmetičke proizvode: Ako želite da vaši kozmetički proizvodi traju duže, morate ih spasiti od vlage, jednostavno samo dodajte kesicu silikagela i problem je rešen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Infomagazin.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.