Legenda o nastanku Dark brewed burgera (VIDEO)
Dark brewed burger, Foto: Promo

NEODOLJIVA KOMBINACIJA

Legenda o nastanku Dark brewed burgera (VIDEO)

Savršenstvo ukusa Dark brewed burgera nastaje u tri koraka

Objavljeno: 11:53h

U svetu umetnosti hrane ništa nije nemoguće, potrebno je samo naći pravu kombinaciju ukusa. Veštim spojem Nikšićkog Tamnog i specijaliteta iz Burger House-a nastao je Dark brewed burger.

Odavno je prošlo vreme kada su se Beograđani pitali koja je tačno razlika između pljeskavice i burgera, koje se meso koristi za burger, zašto luk nije adekvatan začin za ovo američko jelo. Edukacija koju su Stefan i Mirko Lazarević pružili svakome ko je kročio u Burger House i probao njihove neverovatne specijalitete stvorila je prave burger fanove. Kada je reč o ukusima burgera, napravljen je i korak dalje.

Originalna američka receptura burgera koju su braća Lazarević donela iz Čikaga, u kome su provela detinjstvo, oplemenjena je novim ukusima koji hedonistima pružaju poseban čulni doživljaj.

Zahvaljujući dobrom poznavanju ćudi burgera i velikom iskustvu kuvara Dušana, Stefan i Mirko su odlučili da eksperimentišu. Proizvod te hrabrosti je Dark brewed burger, čiji je sastojak Nikšičko Tamno, za koje je već dokazano da se odlično uparuje sa hranom.

– Savršenstvo ukusa Dark brewed burgera nastaje u tri koraka. Prvi je mariniranje slanine u pivu 24 sata, nakon čega ona prima ukus, vlažnost i sočnost piva; drugi je dodavanje Nikšićkog Tamnog u sos koji mu daje posebnu notu. Na kraju sledi polivanje mesa pivom. U toj kombinaciji naši gosti mogu da osete punoću ukusa – objašnjava Mirko i dodaje da još intenzivniji doživljaj nastaje kada se burger posluži uz Nikšićko Tamno.

Tajna je u tome, kako objašnjavaju stručnjaci za burgere, da se sa receptora pivom spere masnoća, nakon čega nastaje specifičan ukus.

– Za naše burgere su karakteristične i zemičke koje sami pravimo, i to samo za naše potrebe iako su nas mnogi pitali da im prodajemo zemičke za restorane. Nismo želeli, to je naš zaštitini znak – kaže Stefan.

Burger je postao hrana koja podnosi najmodernije gastronomske eksperimente, prateći sva pravila organske ishrane. A Mirko i Stefan Lazarević sa šestogodišnjim kredibilitetom u usavršavanju ovog specijaliteta pozivaju prave gurmane da kroz Dark brewed burger osete istinsko gastronomsko zadovoljstvo.

Nikšićko Tamno - najboji partner hrane

Punoća ukusa i jedinstvena aroma osnovne su karakteristike koje Nikšićkom Tamnom pružaju veliku moć uparivanja sa hranom. U tim kombinacijama Nikšićko Tamno daje hrani jedinstvenu aromu i zaokružuje gurmansko iskustvo. Pravi dokaz za to je Dark brewed burger. Spoj piva koje je sinonim za uživanje i najkvalitetnijeg mesa za burgere stvorio je pravu gastronomsku revoluciju u srcu Beograda.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.