ZAŠTITITE SE OD SMRDIBUBA ZAUVEK! Ove biljke će ih sprečiti da uđu u vaš STAN!
ZAŠTITITE SE OD SMRDIBUBA ZAUVEK!, Foto: Profimedia

dosadne napasti

ZAŠTITITE SE OD SMRDIBUBA ZAUVEK! Ove biljke će ih sprečiti da uđu u vaš STAN!

Sa toplim vremenom na naš stan počinju da atakuju dosadni insekti, a možda najveći uljez su svakako smrdibube

Objavljeno:

Jedni od najgorih svakako su smrdibube koje mogu da izazovu veliku neprijatnost otpuštanjem smrada kada pokušate da ih se rešite.

Ove bube ne podnose hladnoću, pa sa prvim jesenjim danima traže skrovište u kućama i stanovima ne bi li prezimile. U toku zime ulaze u stanje hibernacije iz kojeg se bude u promeće kada vreme postane toplije.

One se hrane zasadima povrća, malinjacima i vinogradima. Hrane se biljnim sokom i što je biljka ili njen plod sočniji, privući će više smrdibuba.

Za njihovo suzbiljanje savetuje se upotreba hemisjkih sredstava, ali je problem što se one veoma lako i brzo naviknu na te hemikalije. U borbi protiv smrdibuba koriste se brojni prirodni preparati koj inisu štetni za ljude i okolinu.

Kako biste se i sami zaštitili od njih preporučujemo da probate neki od prirodnih sprejeva. Jedan se pravi od lukovine i za njega vam je potrebno 200g lukovine koju ćete preliti sa 10l vrele vode i ostaviti da odstoji 5 dana. Nakon toga procedite i dobijenu tečnost koristite za tretiranje biljaka. Kod velikog napada tretiranja se mogu ponavljati svaki dan tokom 5 dana.

Preparat od čili papričica pravi se tako što 100g ljutih paprika usitnite, prelijete sa 1l vode i kuvate sat vremena na laganoj vatri u poklopljenoj posudi. Ovako prokuvanu tečnost ostavite da odstoji dva dana i nakon toga je procedite. 100ml dobijene tečnosti razblažite u 10l vode.

Najbolja zaštita su mreže koje možete da stavite na vaše prozore i vrata koja otvarate. Smrdibube beže od mirisa belog luka i mente pa ne bi bilo loše da ih držite blizu prozora. Zasadite mentu u saksije i rasporedite je ispred prozora i vrata i uživajte u mirisu dok smrdibube beže od njega.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/yumama.com/agroklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.