PROSIPATE VODU U KOJOJ STE KUVALI TESTENINU U SUDOPERU? Posle ovoga to nećete uraditi više NIKAD
Sledeći put ne prosipajte vodu u kojoj ste kuvali testeninu, Foto: Profimedia

GREŠKA

PROSIPATE VODU U KOJOJ STE KUVALI TESTENINU U SUDOPERU? Posle ovoga to nećete uraditi više NIKAD

Slavni kuvari tu vodu nazivaju "zlatnom tečnošću"

Objavljeno: 27.02.2019. 09:29h
  • 46

Testenina je mnogima čest izbor na meniju. Brzo se kuva, a može i da se kombinuje s raznim sastojcima i sosevima.

Pravi ljubitelji testenine znaće i koju vrstu da skuvaju u zavisnosti od sastojaka s kojima žele da je pomešaju.

Mnogi testeninu kuvaju u slanoj vodi koju nakon kuvanja jednostavno prospu u sudoperu. Kakva greška!

Slavni kuvari tu vodu nazivaju "zlatnom tečnošću" i čuvaju je za pripremu umaka.

 

Voda u kojoj se kuvala testenina zgusnuće umak pa neće biti potrebno da dodajete druge sastojke koji bi odradili taj posao, a uz to, daće mu posebno pun ukus.

Sledeći put ne prosipajte vodu u kojoj ste kuvali testeninu, već je zamrznite ukoliko ne želite odmah da je iskoristite.

BONUS VIDEO: U DELIĆU SEKUNDE SPASILA DETE OD SIGURNE POGIBIJE! Posle ovoga shvatićete da nema ničeg jačeg od majčinskog instinkta! (VIDEO)

(Espreso.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media