RUČAK KOJI SE SPREMA ZA 10 MINUTA I 300 DINARA: Najbolji deo ipak je neodoljiv UKUS (RECEPT)
Domaći burito, Foto: Profimedia

PREDLOG

RUČAK KOJI SE SPREMA ZA 10 MINUTA I 300 DINARA: Najbolji deo ipak je neodoljiv UKUS (RECEPT)

Reč je o jednostavnom i hranjivom obroku prepunom belančevina koji će vam podariti dovoljno energije za ostatak dana bez onog osećaja tromosti

Objavljeno:

Ko kaže da ne možete kuvati brzo, jeftino i ukusno? Kada ne znate šta biste pripremili svojim ukućanima i nemate puno vremena za kulinarska istraživanja – smotajte burito.

Tačnije, tortilju napunite pečenim jajima, začinjenim graškom i povrćem po želji. Reč je o jednostavnom i hranjivom obroku prepunom belančevina koji će vam podariti dovoljno energije za ostatak dana bez onog osećaja tromosti koji vas prati kad pojedete (pre)više ugljenih hidrata. Tortilje možete sami napraviti od brašna i vode ili se poslužiti malim trikom i kupiti već gotove u prodavnici. Grašak možete takođe prethodno skuvati i ostaviti u frižideru ili se poslužiti onim iz konzerve. Sastojci za 2 do 4 osobe:

  • 4-6 jaja
  • 1 konzerva graška od 400 grama
  • 2-4 tortilje
  • povrće po želji
  • so i biber po želji

Priprema:

1. U tiganju ugrejte tortilje. 2. Ispecite jaja kao kajganu. 3. Kuvani grašak začinite sa solju i malo kajenskog bibera ili čilija i zagrejte na tiganju ili u mikrotalasnoj. 4. U tortilju stavite pečena jaja, začinjeni grašak i nešto sezonskog povrća poput naseckane zelene salate, blanširanog kelja, svežeg kupusa ili nečega sličnog. Zamotajte tortilju u oblik burita. Prijatno!

Savet:

Ovo je osnovni recept koji se može prilagođavati individualnim potrebama. U tortilju možete dodati i pečenu piletinu, naseckane kobasice, narendani sir, karamelizovani luk i slične delikatese. Imajte na umu da će se zavisno od konačnog spiska namirnica menjati i cena krajnjeg ručka.

BONUS VIDEO: PUNIM GASOM KROZ IZLOG! Došla da kupi auto, a čim je sela RASTURILA SVE oko sebe! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.