STAVILA JE BELI LUK U ČARAPE,  PA NATERALA DEČKA DA URADI ISTO: Nije mogla da veruje šta joj se desilo posle toga!
Da li biste i vi testirali ovu metodu, Foto: Profimedia

TRIK

STAVILA JE BELI LUK U ČARAPE, PA NATERALA DEČKA DA URADI ISTO: Nije mogla da veruje šta joj se desilo posle toga!

Poznato nam je već blagotvorno dejstvo luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstance koje sadrži luk možete "preneti" i bez konzumacije

Objavljeno:

Da li ste i vi bili među onima kojima su mame i bake snižavale povišenu temperaturu čarapama natopljenim u sirće? Ako jeste, verovatno vam ni ideja da stavljate luk u čarapu i tako provedete noć neće biti nimalo primamljiva.

Poznato nam je već blagotvorno dejstvo luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstance koje sadrži luk možete "preneti" i bez konzumacije. Ono što može iznenaditi jeste to da će luk ukloniti i sprečiti neprijatne mirise nogu, a istovremeno pročistiti krv. S lukom na stopalu možete ublažiti simptome prehlade, gripe, groznice...

Ne možete ništa da izgubite ako odlučite da testirate ovu metodu, poručuje blogeerka Dženifer Tomson koja je odlučila da na stopalima iskusi dejstvo luka na njen organizam i koja se doslovno preko noći "rešila" 90 posto simptoma alergije. Tvrdi da je i svom dečku dala luk da stavi na stopalo, a nakon tako provedene noći razmenili su iskustva. Tomson tvrdi da je osetila dejstvo već nakon 20 minuta, u grudnom košu. "Zaradila je" i gorušicu, a zatim je osetila toplinu u glavi. Desetak minuta nakon toga počele su da joj suze oči kao da je upravo seckala luk za ručak, a njen dečko osetio je okus luka u ustima. Sve su to pokazatelji da se zaista nešto događa u organizmu i da su se različiti sastojci iz luka apsorbovali u organizam, tvrdi blogerka. Ono što je neverovatno, tvrdi, jeste to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima rešila kašlja i kijanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do vazduha taj dan. Iako je naumila da ovo sprovodi i ubuduće, nakon nekog vremena svojim čitateljima na blogu otkrila je da je to ponovila još samo jednom.

Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili. Luk je bogat jedinjenjima koja sadrže sumpor, a koji pomažu da se telo oslobodi toksina i teških metala.

Sadrži snažne antioksidanse koji deluju na holesterol, sprečavaju krvne ugruške i simptome astme, hroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se češće može čuti kako deluje i antikancerogeno.

BONUS VIDEO: KAKO GA JE PROGUTALA U SEKUNDI! Zaprepastićete se kada vidite kojom brzinom zmija guta jaje! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.