MUŠKARCI I ŽENE OVIH 6 REČENICA ČUJU POTPUNO RAZLIČITO: Da li se pronalazite?
Da li se radi o pravilima, greškama ili smo samo različiti, Foto: Profimedia

ČESTO SE DEŠAVA

MUŠKARCI I ŽENE OVIH 6 REČENICA ČUJU POTPUNO RAZLIČITO: Da li se pronalazite?

Fraza koje verovatno neće isto značiti zavisno od pola

Objavljeno: 11.02.2019. 10:05h

Neki nesporazumi u muško-ženskim odnosima izbijaju samo zato što se određene reči različito shvataju u muškom i u ženskom svetu.

Sajt Bright Side je izdvojio 6 fraza koje verovatno neće isto značiti zavisno od pola. Da li se radi o pravilima, greškama ili smo samo različiti?

Hajde da razgovaramo

Za njega:

Muškarci ovakve rečenice čuju kao problem koji treba da se reši. Dakle, ako čuju ovu frazu to znači da je nešto pošlo naopako.

Za nju:

Za žene je komunikacija sredstvo vezivanja sa partnerom. Dakle, predlog za razgovor ne mora imati svrhu, ali bi je odbijanje uznemirilo.

Muškarci rečenicu 'hajde da razgovaramo' doživljavaju kao nešto što treba rešiti
Muškarci rečenicu "hajde da razgovaramo" doživljavaju kao nešto što treba rešiti foto: Profimedia

Ti mene ne slušaš

Za njega:

Muškarci bolje sagledavaju informaciju ako razmišljaju o tome, često izgledaju nezainteresovani zbog toga, ali u stvari pažljivo slušaju.

Za nju:

Žene obično izražavaju zabrinutost gestovima ili uzdasima, primajući lično razgovor. Muškarci često ne mogu da razumeju takvo ponašanje.

Hajde da to uradimo zajedno

Za njega:

Muškarci ne vole da dele svoje pobede, žele pohvale samo za sebe i zbog toga nisu dobri u timskom radu. Mada, oni se neće složiti sa ovim.

Za nju:

Naučnici kažu da hormon oksitocin čini žene društvenijim bićima od muškaraca. Važno je da sve što rade, rade zajedno jer na taj način dokazuju sebi da nisu same.

Žene vole sve da rade s partnerom
Žene vole sve da rade s partnerom foto: Profimedia

Pusti me da ćutim

Za njega:

Kada su u pitanju komplikacije, muškarci retko govore o problemima. Uobičajeno, njima je potrebno da ćute kako bi prevazišli stres ili razmišljali o problemu.

Za nju:

Postoji šala o ženi koja misli da je njeno ćutanje kazna za njenog muža. I to je tačno. Žene često pokušavaju da manipulišu muškarcima svojim ćutanjem, dok muškarci jednostavno ne razumeju takvo ponašanje.

Raspravićemo kasnije

Za njega:

"Kasnije" za muškarce predstavlja neutralnu reč, jer njihove misli mogu da budu okupirane i nečim drugim.

Za nju:

Žene su poput multipraktika i nije im strano da rade više stvari u isto vreme. Zbog toga, predlog da se diskusija ostavi za kasnije, za žene može izgledati kao uvreda.

 

U redu

Za njega:

Muškarci nisu toliko emotivni kao žene, a to se najčešće ogleda u njihovom govoru. U svom svakodnevnom rečniku koriste mnogo manje epiteta, za njih su sasvim normalne reči poput “u redu”, “dobro” ili “OK”.

Za nju:

Žena izgovori oko 20.000 reči dnevno, što je 1,5 puta više od muškarca. Kako bi svaku emociju iskazale živopisno, dame koriste reči poput "izvanredno", "divno" i slično tome, dok se "dobro" može smatrati grubim.

BONUS VIDEO: EH TE NESTAŠNE I SVOJEGLAVE MAČKE: Kad zamisle nešto da urade, ništa ih ne može sprečiti u tome! Ni metar snega im nije prepreka! (VIDEO)

(Espreso.rs/Bizlife.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media