ONA IMA 75 GODINA I KIDA KAKO IZGLEDA: Sve je počelo kad joj je muž umro, a ona DEPRESIJU lečila u TERETANI (FOTO)
Iris Dejvis, Foto: Printscreen/instagram/irisdavisofficial

BOMBA

ONA IMA 75 GODINA I KIDA KAKO IZGLEDA: Sve je počelo kad joj je muž umro, a ona DEPRESIJU lečila u TERETANI (FOTO)

"Vežbanje mi nije samo spasilo život, ono mi je i omogućilo život kakav sam imala"

Objavljeno:

Bodibilderka Iris Dejvis (75) otvoreno je ispričala za Dejli Mejl ju je vežbanje spasilo od grozne depresije od koje je obolela nakon što joj je muž umro, a ona ostala samohrana majka.

Iris je rođena u Dablinu u vrlo siromašnoj porodici. Iz rodnog grada se sa 16 godina uputila u SAD u potrazi za boljim životom. Sa samo 17 se udala i rodila svoje prvo dete, koje je na žalost umrlo brzo nakon porođaja. Već sa 22 godine Iris je izgubila i muža koji je poginuo u nesreći, nakon čega je ostala sama s njihovim dvomesečnim sinom.

Zbog gubitka prvog deteta i muža i činjenice da je tako mlada već samohrana majka, obolela je od teške depresije. Svesna da ne da ne sme da završi u krevetu jer joj nikad neće biti bolje, odlučila je da vrati staru liniju hodanjem, a onda i poseti i teretanu kako ne bi mislila o svemu što ju je snašlo za tako kratko vreme.

Tada je, 60-ih godina prošlog veka, ženama bio zabranjen ulaz u skoro sve teretane širom SAD, a još nije bilo ni ženskih bodibildera. Ipak, Iris je bila odlučna u ideji da bude prva žena koja će mladim devojkama preneti poruku o pravoj ženskoj snazi.

Na prvi bodibilderski show došla je tek s 50 godina i odmah kući ponela drugo mesto, da bi kasnije, u 62. i 63., dve godine zaredom pobedila na prvenstvu bodibilderki na Floridi. A u 65-oj je ova nemirna bakica uzdrmala i jednu policijsku poteru koja je projurila pored njene kancelarije.

Izašla je da vidi šta se događa, a automobil s lopovima, koje je pratilo deset policijskih automobila, se sudario ispred nje. Naravno, Iris ih je zadržala dok se policajci nisu snašli.

Od kad pamti ima 49 kilograma, a nedavno je na svoj 74. rođendan oborila i rekord u zgibovima ili podizanju na rukama, što joj je uspelo 21. put zaredom.

- Bila sam vrlo zgodna u ranim 20-ima, ali nesrećna. Sve mi je jako rano loše krenulo pa sam sa 22 godine izgubila muža i ostala sama s dvomesečnom bebom, zbog čega sam morala da počnem da radim kao stranac u SAD-u, jer su prilike ipak bile bolje nego u Evropi - ispričala je.

- Shvatila sam da će mi olakšanje od bola doći samo kroz vežbanje, pa sam počela da hodam ulicama grada. Putem sam pričala sa sobom i plakala - objasnila je i opisala svoj prvi ulazak u teretanu. Bila je to, kaže, velika, stara i znojava prostorija puna muškaraca pa je bila srećna što su je uopšte pustili unutra.

Iris je ispričala da tad nije ni znala šta je bodibilding pa to nije ni radila, ali je znala da joj od vežbe mišići postaju zategnutiji i lepši i da je i fit. Dodala je da tad nije imala pojma da će se bodibildingom baviti 50 godina kasnije, ali je sebi obećala da će takvo telo zadržati što je duže moguće.

- Za mene je teretana bila kao crkva, moje sveto utočiše u kojem sam želela da budem kad god sam mogla, tamo nikad nisam bila depresivna - ispričala je Iris i istakla da joj je teretana promenila život.

- Dvadeset godina ranije, nisam smela da uđem u teretanu, a onda, na prvom TV pojavljivanju odnesem drugo mesto pred 20 godina mlađima - sa osmehom se prisetila i ponovila da joj je odluka da se vežbanjem izvuče iz depresije spasila život.

- Vežbanje mi nije samo spasilo život, ono mi je i omogućilo život kakav sam imala - objasnila je.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI TRIK! Evo kako najbolje da kupite obuću za sebe, a da ne pogrešite! Treba vam samo telefon i sličica! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.