SNOVI VAM GOVORE VIŠE NEGO ŠTO MISLITE: 5 snova na koje bi trebalo da obratite posebnu pažnju
Šta sanjate?, Foto: Profimedia

PORUKE IZ PODSVESTI

SNOVI VAM GOVORE VIŠE NEGO ŠTO MISLITE: 5 snova na koje bi trebalo da obratite posebnu pažnju

Evo šta to najčešće sanjamo

Objavljeno: 09.02.2019. 10:40h
  • 1

Oduvek su snovi fascinirali ljudski rod, pa je čovek na sve načine pokušavao protumačiti i saznati šta mu to snovi poručuju.

Sa medicinskog aspekta, snovi nastaju u REM fazi, dok su kroz istoriju dobijali i razna psihološka objašnjenja kojima se bavio prvenstveno Sigmund Frojd. On je snove tumačio kao našu podsvest koja isplivava dok spavamo, a koju smo sa jave potisnuli.

Evo šta to najčešće sanjamo:

1. Zubi

Snovi o zubima ubrajaju se u najčešće snove koje sanjamo. Mogu biti raznoliki, a najčešće se radi o kvarnom zubu, zubu koji boli, krvari ili ispada. Ređe sanjamo bele i zdrave zube. Smatra se da snovi o zubima u tom smislu mogu da simbolizuju nas same, tj. našu moć i samopoštovanje. Njih možda u tom trenutku na javi gubimo ili ga nemamo dovoljno. Isto tako, ovakav san se tumači kao mogući gubitak ili bolest nekog bližnjeg, pa smo obično nakon buđenja iz takvog sna vidno uznemireni.

 

2. Voda

Vodu takođe često sanjamo. Vrlo je jaka simbolika vode u snu. Ako u obzir uzmemo da ona može biti bistra, mutna, brzog toka ili mirna, duboka ili plitka. Možemo sanjati sebe kako plivamo u hladnoj vodi ili pak kako se davimo. Sve u svemu, voda i nema baš tako pozitivnu simboliku, ma kakva da je. Upućuje na to da budemo oprezni na javi i da se čuvamo. Obično se odnosi na nas same i na naše emotivno stanje, na trenutna osećanja i nešto što trenutno proživljavamo na javi.

Neretko sanjamo vodu
Neretko sanjamo vodu foto: Pixabay.com

3. Smrt bliske osobe

Jedan od najčešćih snova jeste i smrt nekog vrlo bliskoj – oca, majke, bake, deke, brata, sestre, prijatelja. Ti snovi su veoma uznemirujući. Prosto smo zahvalni Bogu što je sve to bio samo san, nakon što smo se probudili uz vrisku i obliveni znojem.

4. Pad s visine i stepenice

 Vrlo česti snovi su i oni u kojima vidite stepenice koje nestaju pa vi nemate gdje, kružne stepenice, nedostatak stepenika koji morate preskočiti ili nedostatak ograde i rukohvata uz iste. Visina, pad s visine, propadanje u lift, takođe su često deo našeg sna.

5. Gubitak moći govora

 I ovo je vrlo čest san. Nekada u snu želite nešto reći ali ne možete. Juri vas neko, a vi ne uspevate da vrisnete za pomoć. Glas se gubi baš onda kada vam je najpotrebniji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/infpult.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media