NISAM ŽELELA DA UMREM: Imala je 17 godina i 170 kg, a onda je smršala do NEPREPOZNATLJIVOSTI  (FOTO)
Ališa Mekner, Foto: Printscreen/Facebook/Alysha Hope McNair

NEVEROVATNO

NISAM ŽELELA DA UMREM: Imala je 17 godina i 170 kg, a onda je smršala do NEPREPOZNATLJIVOSTI (FOTO)

Ališa sada izgleda poptpuno drugačije

Objavljeno:

Ališa Mekner (21) iz Kanade dokazala je da se dijeta i samokontrola isplate. Uspela je da "skine" nešto više od 82 kilograma. Za to je morala potpuno da promeni navike i izbaci iz rutine posete restoranima brze hrane - a svojevremeno je samo za jedan ručak obilazila i po pet različitih restorana s brzom hranom.

Dok prosečna žena unese dve hiljade kalorija na dan, ona je samo u jednom obroku unosila duplo. Svojevremeno je zbog preterivanja u hrani nosila i XXXXL odeću, zbog čega je i u školi često bila predmet sprdnje i vršnjačkog nasilja.

Kad je shvatila da su joj ostale samo dve opcije, da se promeni ili nastavi po starom i umre, odlučila je da uzme stvari u svoje ruke, upisala se u lokalnu teretanu i prestala da jede brzu hranu. Ceo proces skidanja kilograma je objavljivala na društvenoj mreži gde je imala podršku brojnih prijatelja i pratitelja od kojih veliki broj takođe ima problem s viškom kilograma, prenosi Dejli Mejl.

Ališa nije prestala da vežba, a s tom praksom je nastavila i nakon što je prošle godine izgubila kilograme da bi postala kvalifikovani fitnes trener.

- Bila sam zavisna od restorana brze hrane, otišla bih u pet različitih samo da dobijem jedno jelo po želji - ispričala je i dodala da je i kao tinejdžerka imala problema s kilogramima, zbog čega je stalno bila na dijetama, ali uvek bezuspešno. Shvatila je koliko joj je promena potrebna tek kad se jedan dan, kako sama kaže, skoro ugušila s gaziranim pićem. Tada je imala 17 godina i 171 kilogram, najviše što je imala ikad u životu.

- Provodila sam sate šminkajući se pred ogledalom pokušavajući da izgledam i osećam se što bolje mogu. Moje prejedanje je bilo odraz mog psihičkog stanja, ali bila sam nemoćna - kaže Ališa koja je počela da se menja kada je počela više da hoda i unapred planira obroke, umesto da zavisi od restorana brze hrane. Kaže da joj se i majka bojala da će zbog kilaže umreti premlada, ali sada se napokon vide rezultati njenih dijeta i truda.

- Izgubila sam preko 82 kilograma i nikad se nisam osećala bolje nego sad kad mogu da uđem u haljinu broja 14 - zaključuje.

BONUS VIDEO: KAMION PRETEŽAK, A PUT KLIZAV! Kad je trebalo da skrene desila se neviđena stvar! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.