GODINAMA JE GLEDAO BAKU KAKO PEGLA DEDINU RADNU ODEĆU: Pitao je zašto, a njen odgovor mu se UREZAO u sećanje!
Mislio je da za tim nema potrebe jer su u pitanju samo "radne pantalone", Foto: Profimedia

DIRLJIVO

GODINAMA JE GLEDAO BAKU KAKO PEGLA DEDINU RADNU ODEĆU: Pitao je zašto, a njen odgovor mu se UREZAO u sećanje!

Zapitao se i zašto baka ne pegla njegovu odeću svaki dan, već samo dedinu

Objavljeno:

Iako je moj deda bio farmer, baka mu je peglala radnu odeću svaki dan. Napravila bi svoju vlastitu tečnost za špricanje u staklenoj boci koja je imala metalni čep i puno rupica kao slanik. Poprskala bi dedina pantalone, ostavila ih na stolici nekoliko minuta da se malo osuše, a zatim ih je peglala. Gledao sam to kroz detinjstvo i mislio da svaka starica to radi. Ali, kako su godine prolazile, shvatio sam da to baš i nije tako, ispričao je dr Bo Brok, vlasnik veterinarske klinike i autor knjige "Crowded in the Middle of Nowhere" - humoristične priče o seoskoj zajednici u ruralnom Teksasu.

Kada sam imao 13 godina zapitao se zašto to baka radi svaki dan, pa to su ipak samo radne pantalone. Nije mu bilo jasno čemu toliki trud i vreme za nešto što će ubrzo biti prljavo. Većinu dana ga niko nije viđao osim bake i možda nekolicine drugih farmera.

Zapitao se i zašto baka ne pegla njegovu odeću svaki dan, već samo dedinu. Nije mogao da izdrži. Znatiželja je bila toliko jaka da je jednog dana otišao do bake i zamolio je da mu to objasni.

Njen odgovor da mu se zauvek urezao u pamćenje.

Objasnila mu je ovako: "On je najlepši muškarac kojeg je Bog ikada napravio. On je moj najbolji prijatelj i ljubav života". Želela je da uvek izgleda lepo i uredno jer "nikad se ne zna na koga može naleteti".

Nakon toga Bo Brok je malo pomnije gledao u svog dedu, poučavao ga je i razmišljao o bakinim rečima. Nije joj se baš činio najlepšim na svetu. Bio je to nizak mršav čovek sa relativno velikom zadnjicom ako se uporedi sa širinom ramena. Kosa mu je bila proređena, a veštački zubi nisu izgledali dobro kada se nasmejao.

Nosio je naočare prevelike za svoje lice, ali njemu je jedino važno bilo da kroz njih dobro vidi sve što ga zanima. Mali Bo Brock se zapitao "Kako bi neko ovog čoveka mogao da smatra najlepšim kojeg je Bog ikada stvorio", prenosi Reader's Digest.

Opet nije imao mira pa je otišao do bake i rekao joj da je pažljivo proučio dedu i da mu se ne čini da je baš on najzgodniji na svetu.

Baka je počela toliko da se smeje da je na trenutak delovala kao devojčica. Tada mu je rekla:

"Te bore oko očiju nisu uvek bile tamo, a sećam se i kada je imao prave zube. On ima najlepše plave oči koje sam ikada videla. Potpuno su iste boje kao nebo neposredno pred zalazak sunca. Celo lice mu blista kad se smeje, a glas mu je toliko smiren i pun, da svi u devet opština žele da ga čuju kako govori.

Želim da se oseća lepim. Svaki dan peglam njegovu odeću jer sam se zbog njega sve ove godine osećala lepom. On je čovek vredan poštovanja".

Te reči često su mu se kasnije vraćale u misli. Posmatrao je baku i dedu kako sve više stare zajedno, a kada je imao 30 godina napokon je shvatio ono što mu je baka govorila. Kada nekoga duboko i iskreno volimo, tada nam je ta osoba jednostavno najlepša na svetu. To se zove prava ljubav.

BONUS VIDEO: KAMION PRETEŽAK, A PUT KLIZAV! Kad je trebalo da skrene desila se neviđena stvar! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.