ZASPITE ZA 10 DO 120 SEKUNDI: Ovo je najbolji trik zahvaljujući kome ćete NESANICI reći ZBOGOM!
Zaboravićete na probleme s nesanicom, Foto: Profimedia

PROVERENO "RADI"

ZASPITE ZA 10 DO 120 SEKUNDI: Ovo je najbolji trik zahvaljujući kome ćete NESANICI reći ZBOGOM!

Trikovi pomoću kojih ćete lako utonuti u san

Objavljeno:

Većina ljudi se nekada u životu borila s nesanicom. Ako imate problem da zaspite, možete probati nekoliko trikova, koji mogu pomoći da da utonete u san za nekoliko minuta.

1. Zatvorite i opustite oči, opustite celo lice, duboko i sporo udišite. Opustite ramena nisko, pre nego što opustite gornji i donji deo jedne ruke, a zatim i druge. Izdahnite, opustite grudni koš i zatim lagano opustite noge, počevši s bedrima. Opustite se i pokušajte da ispraznite misli na deset sekundi. Ako ne uspete iz prve, pokušajte ponovno. Nakon svega toga, u roku od 10 sekundi bi trebalo da zaspite. Cela vežba traje oko 120 sekundi, ali poslednjih 10 je ključno i u tom periodu bi trebalo da zaspite.

2. Razdvojite usne i duboko udahnite kroz čitava usta. Zatim zatvorite usne i lagano dodatno udahnite kroz nos dok ne izbrojite do četiri. Nakon toga, lagano, dok izbrojite do osam, izbacite vazduh. Koristeći ovu metodu trebalo bi da zaspite u roku od minute.

3. Postoji nekoliko metoda za koje se smatra da omogućavaju zaspivanje u roku od nekoliko minuta. Prva je metoda obrnute psihologije prema kojoj bi trebalo da sami sebi govorite: "Nemoj zaspati, nemoj zaspati..." Ovo bi trebalo da smanji anksioznost i frustraciju zbog nesanice i pomogne vam da brže zaspite. Druga metoda je metoda mirnog mesta. Prema toj metodi trebalo bi da zamislite svoje "srećno mesto", mesto koje vas asocira na pozitivne stvari. Tokom tog zamišljanja bi trebali da zaboravite na probleme i stres i na kraju zaspete u roku od par minuta.

BONUS VIDEO: MAČKA „KULIRA“ PORED KAMINA! Zvuči kao vic, ali je istina. Ako nam ne verujete, izvolite pogledajte. (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.