DANAS NAPRAVITE RUČAK ZA 20 MINUTA: Hrskava PILETINA uvaljana u perece postaće vam OMILJENO jelo (RECEPT)
Odlično idu uz sos od senfa i meda, kombinacije s čilijem i kremasti sos od sira, Foto: Profimedia

PREUKUSNO

DANAS NAPRAVITE RUČAK ZA 20 MINUTA: Hrskava PILETINA uvaljana u perece postaće vam OMILJENO jelo (RECEPT)

Možete ih pripremiti unapred, ohlađene rasporediti u plastične kesice sa zatvaračem i držati u zamrzivaču dva do tri meseca

Objavljeno: 10:05h

Za manje od pola sata pripremite ukusne zalogajčiće od piletine i hrskavih pereca.

Ako vam je potreban brzi ručak, grickalica za filmski maraton ili predjelo za kućne zabave, poslužite hrskava pileća prsa. Odlično idu uz sos od senfa i meda, kombinacije s čilijem i kremasti sos od sira.

Možete ih pripremiti unapred, ohlađene rasporediti u plastične kesice sa zatvaračem i držati u zamrzivaču dva do tri meseca. Zamrznute ih prebacite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.

Sastojci:

  • 700 g pilećih prsa
  • 70 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 2 velika jaja
  • 1-2 šoljice pereca

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Lim obložite papirom za pečenje. Pileća prsa isecite na male komade veličine 3 – 4 cm. Pomešajte brašno, so i biber u jednoj posudici. U drugoj umutite jaje, a u treću ubacite izmrvljene perece. Piletinu prvo umočite u brašno, potom u jaja pa u perece. Pecite 8 minuta, a potom svaki komadić okrenite i pecite još 6 – 8 minuta. Biće hrskavi i zlatni. Prijatno!

BONUS VIDEO: Delfin u Boki Kotorskoj (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Gastro.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.