ONA HRANU SPREMA U MAŠINI ZA PRANJE SUDOVA?! Ova metoda je i više nego ČUDNA, ali vredi PROBATI (VIDEO)
Lisa Kasali, Foto: Printscreen/youtube

DA LI BISTE PROBALI?

ONA HRANU SPREMA U MAŠINI ZA PRANJE SUDOVA?! Ova metoda je i više nego ČUDNA, ali vredi PROBATI (VIDEO)

Neki koji ovako pripremaju hranu kažu da u isto vreme operu posuđe i skuvaju nešto lepo

Objavljeno:

Priprema hrane u mašini za pranje sudova postaje sve popularnija praksa širom sveta. Namirnice za određeno jelo se jednostavno stave u teglu, plastičnu posudu ili kesu za kuvanje, dobro se zatvore i ubace u mašinu.

Neki koji ovako pripremaju hranu kažu da u isto vreme operu posuđe i skuvaju nešto lepo. Deterdžent, tvrde, ne smeta jer su sve namirnice dobro zatvorene.

Postoje čak i kuvarice sa receptima samo za takvu pripremu. Jedna od njih je i Lisa Kasali iz Milana. Ova ekološka aktiivistkinja obroke priprema na ovaj način već više od deset godina i zadovoljna je rezultatom. Iz njene mašine izlaze čak i deserti.

Kaže da se radi o vrlo jednostavnom načinu pripreme kod kojeg se mirisi ne šire kućom kao kod klasičnog kuvanja ili pečenja.

Mnogi stručnjaci upoređuju ovu metodu s francuskim načinom pripreme, tzv. "sous vide", gde se namirnice kuvaju u posebnom uređaju u vodi, u kesici u kojoj nema vazduha. Kuvanje je sporo i dugotrajno jer se hrana priprema na niskoj temperaturi.

Inače, metoda kuvanja u mašini za pranje suđa pogodna je za namirnice kojima ne treba dugo da budu gotove i sigurne za jelo, a ne trebaju im ni veoma visoke temperature. Naime, hrana se u mašini za pranje suđa kuva na oko 60 do 70 stepeni °C. Trik je u tome da se hrana kuva polako okružena vrućom vodom i parom.

Stručnjaci savetuju da se na ovaj način ne priprema meso poput junetine i svinjetine. Riba je idealnija, kao i povrće.

Pogledajte kako to izgleda u videu:

BONUS VIDEO: Delfin u Boki Kotorskoj (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.