OSTALO VAM JE PIRE KROMPIRA OD RUČKA? Ovo je najukusniji način da ga iskoristite! (RECEPT)
Pita od pire krompira, Foto: Profimedia

NJAM NJAM!

OSTALO VAM JE PIRE KROMPIRA OD RUČKA? Ovo je najukusniji način da ga iskoristite! (RECEPT)

Ne bacajte ostatke 

Objavljeno: 27.01.2019. 06:11h
  • 12

Ostalo vam je pire krompira i ne znate šta da radite s njim? Predstavljamo vam recept za pitu, zahvaljujući kome nećete baciti ostatke od ručka, a dobićete ukusan obrok.

Sastojci:

(za punjenje)

  • 500g mlevene junetine
  • velika glavica luka
  • mešavina povrća po ukusu (šargarepa, grašak, pečurke)
  • 100ml bujona ili vode
  • kašika Vorčester sosa
  • so i biber
  • kašika maslinovog ulja
  • kašika brašna
  • začini (vlašac, majčina dušica, peršun)

 

(za koricu)

  • 300g krompir pirea
  • 100g krem sira
  • masni tvrdi sir (čedar ili kačkavalj), po ukusu

 

 

Priprema:

Prvo napravite punjenje. Propržite na ulju luk, dodaje junetinu i dinstajte sa malo soli i bibera. Kada meso promeni boju, dodajte povrće po želji, bujon, sos i začine. Sve to krčkajte na srednjoj vatri oko 15 minuta, i onda dodajte brašno da se zgusne. Kada dobijete fin kremasti nadev, ostavite sa strane.

Pomešajte krompir pire, krem sir i rendani sir. U vatrostalnu posudu izručite meso, pa preko toga sve “zatvorite” sa krompir pireom. Pecite oko pola sata na 200 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

BONUS VIDEO: EVO KAKO DA VEŽETE ERŠAPU ILI ŠAL OKO VRATA U SAMO PAR POTEZA! Očas posla ste spremne, drage dame. (VIDEO)

(Espreso.rs/N1.info.com)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media