Uvek bacate one kesice iz kutije za cipele? Greška! 7 saveta zašto to ne treba da činite (FOTO) (GIF)

A MISLILI STE DA SU OPASNE

Uvek bacate one kesice iz kutije za cipele? Greška! 7 saveta zašto to ne treba da činite (FOTO) (GIF)

One su jako korisne, a greškom uvek završe u kanti za smeće
Objavljeno:

U kutiji s novim cipelama, odećom i drugim tek kupljenim stvarima često nađemo malu vrećicu sa silikonskim gelom koji upija vlagu i tako štiti stavri od vlažnosti. Na kesici takođe piše da se ne sme pojesti, ali to upozorenje stoji isključivo zato jer postoji opasnost od gušenja, jer silikonski gel sam po sebi nije toksičan. Ove loše navike su u stvari dobre za vas! (GIF) (VIDEO) Naravno, te male paketiće uvek bacimo, ali nakon što saznate koliko su korisne nećete ih nikada više baciti.

Wikipedia
1. Spasite mobilni telefon koji je pao u vodu Napunite posudu kesicama silikonskog gela i on će upiti svu vodu koja je ušla u telefon. Neki tvrde da je ovaj način spašavanja mokrog telefona čak 10 puta bolji nego kad se koristi riža.
2. Sačuvajte stare fotografije
U kutiju u kojoj držite stare fotografije stavite ove kesice i one će sprečiti skupljanje vlage u kutiji koja može oštetiti vaše fotografije. Uspomene će na ovaj način trajati i trajati… 3. Zaštitite šminku U neseser sa šminkom ubacite jednu, dve kesice sa gelom koje će sprečiti preterano sušenje pudera i šminke na bazi pudera zbog čega se ona teže nanosi.
4. Sprečite neprijatene mirise u torbi s opremom za vežbanje Silikonski gel će upiti vlagu koja se skupila u patikama i na odeći posle vežbanja, što je posebno praktično uzevši u obzir da mnogi od nas nakon treninga ostave opremu u torbi ostatak dana, pa i duže. Bakterije obožavaju vlažnu sredinu pa ćete uklanjanjem vlage sprečiti njihovo skupljanje kao i nastanak neprijatnih mirisa. 5. Održite peškire mirišljavim Nekoliko kesica sa silikonskim gelom stavite između čistih peškira. Vlaga i čudan miris iz peškira će u potpunosti nestati, a vaše kupatilo će mirisati samo na omekšivač za veš i osveživač prostora. 6. Održavajte vetrobran čistim Dovoljno je da stavite nekoliko kesica na kontrolnu ploču automobila, i one će sprečiti pojavu vlage i kondenzacije sa unutrašnje strane vetrobrana. Trebaće mu nekoliko dana da pokaže svoje dejstvo ali samo budite strpljivi. 7. Održavajte nakit čistim i sjajnim U dodiru s vlagom srebro postaje tamno i gubi sjaj. Silikonski gel u vašoj kutijici s nakitom znatno će usporiti taj proces. Dodatni savet: Kesice s gelom koje ne koristite držite u vrećicama koje ne propuštaju vazduh. (Espreso.co.rs / magazin.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.