ŽENE MASOVNO STAVLJAJU OVU BILJKU NA INTIMNE DELOVE: Misle da ih leči, a u stvari može da izazove čak i SMRT!
Nikako ne stavljajte peršun na intimne delove, Foto: Profimedia

budite oprezne

ŽENE MASOVNO STAVLJAJU OVU BILJKU NA INTIMNE DELOVE: Misle da ih leči, a u stvari može da izazove čak i SMRT!

Nijedan ginekolog ne bi vam preporučio ovako nešto

Objavljeno:

Internetom kruže mnogi bizarni predlozi za žene o tome šta bi trebalo da koriste za negu vagine.

Stručnjaci upozoravaju da se na internetu mogu naći mnogi i opasni saveti za negu vagine i poručuju ženama da ne stavljaju nikako peršun niti neko povrće u vaginu kako bi odložile ili ubrzale ciklus.

Predlaže se upotreba različite hrane, pića ali i vežbi kada žena želi da zaustavi ili odloži ciklus. U jednom od saveta stoji da je peršun odličan jer izaziva obilnije menstrualno krvarenje i čini da cerviks bude mekši, a nivo hormona ujednačen.

Doktori sada savetuju ženama da nikada ne stavljaju povrće i začinsko bilje u sebe jer time rizikuju da ugroze svoje zdravlje i čak izazovu smrt.

- Nijedan ginekolog ne bi vam preporučio ovako nešto. Postoji samo par stvari koje smeju da se stave u vaginu, a povrće nije jedna od njih, rekla je doktorka Šejla Njuman ginekolog.

U jednom od saveta stoji da je peršun idealan za ubrzanje menstruacije jer povećava krvarenje i omekšava cerviks. Nijedno naučno istraživanje ne stoji iza ove tvrdnje, a to nije prvi put da se peršun savetuje kao sredstvo za ubrzavanje menstruacije. Nije savetovano samo ubacivanje peršuna u vaginu već i ispijanje 4 šolja čaja od peršuna dnevno. Ovo se opravdava rečima da je peršun zdrav i prirodan.

Prošle godine sve je potresla vest da je majka dvoje dece stara 24 godina umrla jer je pokušala da pobaci upotrebom peršuna.

U vaginu nikako ne smete da stavljate jabukovo sirće, maramice, lubrikante i vlažne maramice. Nikako se ne podvrgavajte struganju vagine i kupkama.

BONUS VIDEO: OVAJ VOZAČ JE OPASNOST NA PUTU! Tebalo bi mu momentalno oduzeti vozačku dozvolu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.