Govor vašeg tela najbolje govori šta mislite o ljudima (FOTO) (GIF)

NEVERBALNA PSIHOLOGIJA

Govor vašeg tela najbolje govori šta mislite o ljudima (FOTO) (GIF)

Kretanje bolje izražava vaše emocije od izraza lica, upravo zato morate kontrolisati vaše pokrete kada se nalazite u društvu
Objavljeno: 16:42h

Ponekad vam i nisu baš najdraže osobe kojima ste okruženi, ali se iz pristojnosti trudite da im ne pokažete da vam idu na nerve. Ponekad te osobe mogu shvatiti da ih baš i ne mirišete na osnovu kretanja vašeg tela. Šta stisak ruke tokom rukovanja govori o vašem zdravlju? 1. Ne sviđa vam se osoba sa kojom pričate Najprije će vas odati položaj nogu. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju često govore da su noge najiskreniji deo tela. Ako ste u prostoriji sa nekim ko vam se baš i ne sviđa nećete praviti grimase ili se duriti zbog toga, jer ne želite da budete nepristojni ili bezosećajni. Odaće vas stopala koja ćete nesvesno okrenuti od osobe koja vam se ne sviđa. 70 miliona ljudi pati od ovog poremećaja. Da li ste i vi među njima? (GIF) Isto je i u situaciji u kojoj imate prekrštene noge, automatski ćete ih usmeriti prema osobama koje su vam simpatične, a ne prema onima koje vam se ne sviđaju. Ako se preterano vrpoljite, nemirni ste i namate koncentraciju, znači da vam nije prijatno u društvu. Kada usred diskusije gestikulirate rukama, a dlanovi su vam okrenuti na dole, znači da želite da nametnete dominaciju u razgovoru i da nemate nameru da odustanete od svojih stavova.

2. Sviđa vam se osoba sa kojom razgovarate Kada vam je prijatno u društvu neke osobe, automatski ste skloni ležernom odnosu. Opušteni ste, mirni i nemate nagle i iznenadne pokrete tela. Uvek ćete se nagnuti prema ljudima koji su nam simpatični, glavom ili ostatkom tela. Razgovaraćete sa njima raširenih ruku koje simbolizuju prihvatanje, otvorenost i osećaj poverenja koje imate prema osobi. (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.