KOJE BOJE NAJČEŠĆE NOSITE?  To možda otkriva mnogo o vašoj ličnosti
Boje otkrivaju mnogo, Foto: AP

zanimljiv test

KOJE BOJE NAJČEŠĆE NOSITE? To možda otkriva mnogo o vašoj ličnosti

Njihova poruka je suptilna

Objavljeno: 19.01.2019. 08:43h
  • 13

Jednako kao što sam izgled odeće otkriva deo vas, to poručuju i boje koje birate.

Njihova poruka je suptilna i izaziva drugačije emotivne reakcije kod ljudi. Pogledajte što najčešće imate u ormaru i što to zapravo govori o vama.

Crna: To je boja autoriteta i moći. Popularna je jer se ljudi u njoj dobro osećaju, čini ih mršavijima, skriva nedostatke, a uz to je svevremenska i uvek je u trendu. No previše crne može slati poruku da ste rezervisani i da se ne volite družiti.

Siva: Ova je boja simbol sofisticiranosti i samopouzdanja. Ne odvlači pažnju pa je idealna kada želite da drugi obraćaju pažnju na ono što radite ili govorite, a ne na vašu odeću.

Bela: Lagana je, neutralna i pristaje uz sve. Ostavlja utisak jednostavnosti, čistoće i elegancije.

Crvena: Ova boja je emocionalno najintenzivnija i najagresivnija. Kada je gledamo na drugima ubrzavaju nam se otkucaji srca i disanje. Ona je uvek dobar izbor kada želite da vas primete. No u njoj možete izgledati i veće.

 

Žuta: Još jedna boja koja privlači pažnju  je žuta, bez obzira na nijansu. Vrlo je teška za percipiranje i može delovati prestimulativno na druge. Nikako se ne preporučuje kada idete na razgovor za posao.

Zelena: Simbol je prirode, smiruje i ostavlja utisak svežine. Najlakša je boja za oči. Tamno zelena je vrlo muževna, konzervativna i implicira bogatstvo dok se svetlo zelena povezuje s razigranom i poletnom prirodom.

Plava: Jedna je od najpopularnijih boja za nošenje. Deluje smirujuće na druge, a uglavnom svima dobro stoji. Simbolizuje odanost i sposobnost samokontrolisanja.

Ljubičasta: Povezuje se s luksuzom, bogatstvom i sofisticiranošću onoga ko je nosi. Također je ženstvena i romantična, ali može biti teška za oko pošto je vrlo retka u prirodi.

Smeđa: Boja zemlje otkriva stabilnu i pouzdanu osobu koja ne voli pretvaranje. Takođe je simbol stabilnosti i podstiče na komunikaciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media