11 načina kako da ne postanete stari i debeli (FOTO) (GIF)

VAŠE NAJBOLJE GODINE

11 načina kako da ne postanete stari i debeli (FOTO) (GIF)

Iako vam stalno govore da je neminovno da s godinama postanete nervozni, namrgođeni i podgojeni to ne mora da vas prarti u stopu
Objavljeno:

Ne mirite se sa starenjem koje nije ni malo dostojanstveno, umesto da nabacujete kilograme i bezvoljnost nabacite osmeh i mladost. Da li vaše telo stari brže od vas? Ovi testovi će vam otkriti (FOTO) Postoji sijaset načina kako da uživate u svojim godinama i kako da one ostavljaju što manje traga na vama. Održite formu i uživajte u najboljim godinama onima u kojima ste.

Nova knjiga autora Franka Lipmana ‚‚ Deset razloga zašto se gojite i osećate stari... a kako možete ostati vitki, mladi, zdravi i srećni" pokazuje kako se ljudi koji se godinama osećaju srećno kada uđu u četrdesete i puštaju male stomačiće i kako se prepuštaju neumitnom starenju. 3 saveta kao da konačno postanete srećni (GIF) Samo 2 procenta starenja se nasleđuje a o ostalih 98 procenata čovek odlučuje sam. I sve to zavisi od toga šta jedete, koliko vežbate, koliko spavate i kako se nosite sa teskobom i stresom. 11 sitnica koje će oraspoložiti svaku ženu u sekundi (GIF) (VIDEO) Ovih 11 načina će vam pomoći da se osećate mlađe i da izgledate bolje:
1. Smanjite stres S godinama se pojavljuju fine linije i sitne bore, ne morate dozvoliti da zbog stresa one postanu dublje i krupnije. Nađite vreme za sebe, uživajte u toploj kadi, dobroj knizi ili meditiranju i osećaj teskobe će se smanjiti. 2. Izbegavajte šećer Šećer vam didaje kilograme, vaš metabolizam se tokom godina usporava pa morate jesti manje slatkiša. Šećer vas čini umornim, razdražljivim, i zaboravnim. Ukoliko hoćete da sačuvate mladost smanjite šečćer i imaćete vipše energije a um će vam biti oštriji. 3. Održavajte intimne odnose Zabavan seks je najbolji način da ostanete u najboljoj formi. Tokom seksualnog odnosa rade vam svi mišići, troše se kalorije, i čini da se osećate mladi. Orgazam oslobađa od stresa, povećava nivo sreće, povećava lučenje endofrina, i dokazano smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara. Seks podstiče proizvodnju hormona koji čine da izgledate mlađe.
4. Ne jedite belo brašno Prerađena hrana, šećer i belo brašno najviše povećavaju šansu ta dobijanje dijabetesa. Belo brašno ne sadrži vlakna niti bilo kakve hranljive materije, i lako ga je zameniti ukusnijim brašnima od celih zrna žitarica. 5. Ne jedite proizvode sa smanjenom količinom masti Odolevate punomasnimj namirnicama i radije birate bezmasni jogurt. Masti su potrebne vašem organizmu, zato ne treba da ih izbegavate. U beznasnim proizvodima ima više šećera da bi biloi ukusniji. 6. Budite fleksibilni Uglavnom vežbate da biste oblikovali mišiće i da biste izgledali lepše, a često zanemarujete zglobve, ligamente, mekano tkivo i tetive koje drže mišiće i kosti. I njih treba da vežbate jer tokom godina oni postaju kruti. trebalo bi da izberete pilates, jogu ili ples umesto standardne tretane. 7. Održavajte snagu Ako ojačavate snagu mišića nećete se osećati slabašno i lomljivo, a to će vam pomoći i da poboljšate držanje tela. Ovo će vam pomoći i da se otarasite bolova i leđima, vratu i ramenima. 8. Održavajte zdrav duh Ako ste aktivniji dotok kiseonika u mozak je bolji pa ćete biti britkiji i oštroumniji. 9. Pijte vitamine Ukoliko svako jutro pijete šaku vitamina to će vam ojačati zdravlje. Vitamin C podmlađuje, jer utiče na ćelije, vitamin D ojačava kosti, Kalcijum takođe, Omega 3 masne kiseline pomažu zglobovima. Vitamni su vam uzaista potrebni. 10. Ne odričite se hobija Održavanje organizma mladim ne znači da samo treba da vežbate, već i da podmlađujete svoj duh. Zato nastavite da radite stvari koje volite. Svejedno da li je to vožnja bicikla, šetnja, čitanje knjiga, odlazak u restoran ili pozorište. Ako starite ne znači da vaš život mora da bude manje uzbudljiv, mada će vam biti potrebno više napora za određene stvari. 11. Ne zaboravite da se odmarate Da biste funkcionisali morate imati energije za ceo dan, znači da se morate osećati odmorno i naspavano. Dobar san je najbolji regulator metabolizma. (Espreso.co.rs / Izvor: telegram.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.