NAPRAVITE SAMI PROTEINSKI HLEB: Možete da ga jedete do mile volje, a pritom ćete i SMRŠATI! (RECEPT)
Proteinski hleb je odličan izbor za doručak, Foto: Profimedia

ZDRAVO I UKUSNO

NAPRAVITE SAMI PROTEINSKI HLEB: Možete da ga jedete do mile volje, a pritom ćete i SMRŠATI! (RECEPT)

U ovom receptu nema belog brašna, koje kako nutricionisti tako i lekari ne preporučuju 

Objavljeno: 11.01.2019. 09:44h
  • 35

Uz samo malo truda i puno ljubavi, napravićete domaći, proteinski hleb koji će svi u porodici obožavati.

Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega stavite avokado kojeg ste samo malo posolili i pobiberili.

Sastojci:

  • 300 grama posnog sira
  • 100 grama mlevenih badema
  • 100 grama usitnjenih lanenih semenki
  • 125 grama usitnjenih ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica soli
  • 6 grama praška za pecivo (pola kesice)
  • 8 belanaca
  • 2 kašike susama
  • 2 kašike semenki bundeve (po želji)
  • 2 kašike suncokretovih semenki (po želji)

 

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte suve sastojke: mlevene bademe, usitnjeni lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke.
Dodajte lagano umućena belanca i posni sir, pa dobro promešajte.

Duguljasti kalup za hleb obložite papirom za pečenje pa stavite smesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo sezamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa.

Kad je hleb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda secite.

BONUS VIDEO: ON JE BAŠ ODLUČIO DA SE KOCKA SA ŽIVOTOM! Ne, ovo nikad i nigde nemojte pokušavati da uradite! (VIDEO)

(Espreso.rs/Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media