BILA JE TOLIKO DEBELA DA NIJE MOGLA DA VEŽE POJAS: Smršala je čak 62 kilograma i sada izgleda NEVEROVATNO (FOTO)
Zoe Batčelor, Foto: Printscreen/facebook

INSPIRACIJA

BILA JE TOLIKO DEBELA DA NIJE MOGLA DA VEŽE POJAS: Smršala je čak 62 kilograma i sada izgleda NEVEROVATNO (FOTO)

Mnogima je teško da poveruju da se radi o istoj osobi

Objavljeno:

Australijanka Zoe Batčelor (34) iz Melburna izgubila je neverovatnih 62 kilograma i sedam veličina odeće. Pre drastične promene Zoe je bila morbidno gojazna s ukupno 127 kilograma, a nosila je veličinu farmerki 54.

Ova majka dvoje male dece je svakodnevno jela brzu hranu i velike porcije kod kuće skuvane hrane, sladoleda i čokolade.

Danas, nakon odluke koja joj je promenila život, ima 65 kilograma i nosi veličinu broj 38, a to je postigla promenivši svoju ishranu. Ona je zamenila slatkiše i brzu hranu vitkim proteinima, povrćem i zdravim ugljenohidratima.

"Uvek sam se zavaravala, nisam htela da priznam koliko sam zapravo velika. Nisam mogla da zavežen pojas u avionu", započela je svoju priču.

Umesto da pita stjuardesu za produžetak sigurnosnog pojasa, rekla je da će se pretvarati da joj je sigurnosni pojas zakopčan i da se ne vidi zbog stomaka. Inače, to je taktika na koju se oslanjala gotovo 10 godina kako se ne bi osramotila.

"Prvo sam sam imala ovaj problem kad sam letela za Pert, još 2008. godine. Bila sam zgrožena i nisam mogla da verujem da sam postala tako velika. Bilo mi je previše neprijatno da tražim produžetak sigurnosnog pojasa. Nisam htela da privučem toliku pažnju na sebe, i po svaku cenu sam htela da izbegnem da me ljudi sažaljevaju", objasnila je. Da bi se izvukla iz neprijatne situacije, Zoe bi sakrila pojas ispod stomaka ili bi stavila jedno od dete u krilo.

"Nisam htela da se suočim sa stvarnošću koliko sam gojazna i da sam tražila produžetak sigurnosnog pojasa, to sve bi postalo stvarno".

Nakon što je pokušala s raznim dijetama i nije uspela da smrša, gđa Batčelor je nakon konsultacija s doktorom, 2017. godine, otišla na operaciju ugradnje želudačne kile.

"Nikad pre nisam ni pomislila da odem na operaciju koja bi mi pomogla smršam. Ali nakon što sam razgovarala s prijateljicom koja ju je imala i videla rezultate koje je postigla zahvaljujući operaciji, bila sam zapanjena. Sve drugo sam već probala, pa sam pomislila zašto i to ne bih pokušala", priseća se.

Njen suprug Pol (38) i deca Pejtinn (7) i Ziva (3) bili su joj glavna motivacija za skidanje 62 kilograma. Sada Zoe više ne mora da se boji da će je u avionu uloviti s otkopčanim pojasom.

"Veliki trenutak za mene je bio kad sam prošle godine putovala u SAD na praznike. Ne samo da sam uspela da zakopčam pojas, već sam i da ga stegnem", prepričava srećan trenutak.

"Bio je to neverovatan osećaj, nakon toliko vremena. Sada sam potpuno druga osoba nakon što sam izgubila tolike kilograme i nikad nisam bila tako srećna" zaključuje Zoe.

BONUS VIDEO: KOLIKO GOD DA SI POPIO, OVO SE DEVOJCI NIKAKO NE RADI! Đuskali su na ulici, a onda je ona tresnula o beton i završila u prljavoj bari pod automobilom! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.