DA LI MUŠKARCI ZAISTA VIŠE VOLE PLAVUŠE? Naučnici odgovorili na VEČITO PITANJE
Iako boja kose nije presudna, muškarci su oduvek bili slabi na plavuše, Foto: Profimedia

mit ili istina?

DA LI MUŠKARCI ZAISTA VIŠE VOLE PLAVUŠE? Naučnici odgovorili na VEČITO PITANJE

Možda je najveće iznenađenje ove studije činjenica da muškarci nisu izabrai preterano dugokose žene za najatraktivnije

Objavljeno:

Novo istraživanje objavljeno u Žurnalu za socijalnu psihologiju je imalo za cilj da proveri tvrdnju da muškarci više vole plavuše. Nakon podrobne analize, zaključeno je da su muškarci stvarno slabi na plavokose žene.

Naime, istraživači sa univerziteta Ausburg u Minesoti su grupi od 110 muškaraca pokazivali slike žena različitih boja i dužine kose, i od njih su tražili da ih rangiraju po atraktivnosti, percepiranom godištu, zdravstvenom stanju i drugim kriterijumima.

Rezultati studije su pokazali da u odnosu na žene tamnije kose, plavuše atraktivnije pripadnicima jačeg pola, a osim toga oni ih percepiraju i kao mlađe i zdravije osobe. S druge strane, muškarci ih takođe smatraju i više promiskuitetnim od drugih žena. Većina učesnika istraživanja su izjavili da bi izlazili sa ženama bilo koje boje kose, ali da im se one sa crnom bojom kose čine kao potencijalno najbolje supruge.

Možda je najveće iznenađenje ove studije činjenica da muškarci nisu izabrali preterano dugokose žene za najatraktivnije. Za njih je idealnije da njihove partnerke imaju kosu srednje dužine.

Naravno, zaključci ovog istraživanju su nastali na osnovu relativno malog uzorka od svega 110 pojedinaca pa ih iz tog razloga ne bi trebalo smatrati konkluzivnim.

BONUS VIDEO: KOLIKO GOD DA SI POPIO, OVO SE DEVOJCI NIKAKO NE RADI! Đuskali su na ulici, a onda je ona tresnula o beton i završila u prljavoj bari pod automobilom! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Citymagazine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.