OMAD DIJETA JE APSOLUTNI HIT! Ovaj režim je ULTRAEFIKASAN, da li ste spremni za OVAKVO ODRICANJE?
Predlaže se da jedete jedan obrok dnevno svakoga dana u isto vreme, Foto: Profimedia

poznata po strogim pravilima

OMAD DIJETA JE APSOLUTNI HIT! Ovaj režim je ULTRAEFIKASAN, da li ste spremni za OVAKVO ODRICANJE?

Kada bismo vam rekli da odaberete jedan obrok u toku dana, koji bi to obrok bio?

Objavljeno: 09.01.2019. 11:23h
  • 12

Da li ste ljubitelj jakog doručka ili ručka sa porodicom, a možda i večere u restoranu gde vam služe vaše omiljeno jelo - sve to zavisi kako ćete se vladati u OMAD dijeti poznatoj po tome što podrazumeva samo jedan obrok dnevno.

Reč je o formi posta, ali za razliku od dnevnog posta koji praktikuju mnoge poznate ličnosti, za ovaj veliki broj eksperata kaže da nije nimalo zdravo i održivo rešenje za mršavljenje. Tokom perioda posta dozvoljeno vam je da pijete crnu kafu i čaj, ali ništa više od toga.

Predlaže se da jedete jedan obrok dnevno svakoga dana u isto vreme. OMAD dijeta je poznata po svojim strogim pravilima kojih, na svu sreću, ima samo 4: jedete jedan obrok dnevno, možete da jedete samo u periodu od 4 sata, sa tanjira čiji je prečnik 28 centimetara, a jelo na tanjiru ne sme da bude veće od 7,6 centimetra.

 

Iako se smatra da ova dijeta može mnogo da doprinese vašem mršavljenju, preporučuje se oprez. U pitanju je gladovanje jer jednim oborkom ne možete da unesete dovoljan broj kalorija za ceo dan. Pored smanjenja telesne težine, dijeta može da utiče i na promene raspoloženja, gubitak mišića, poremećaj hormona i čak menstrualnog ciklusa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/womenshealthmag.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media