AKO NISTE U 2018. NEĆETE NI U 2019. GODINI: 5 razloga zbog kojih nikada nećete ostvariti novogodišnje odluke!
Razmišljate li o novogodišnjim odlukama?, Foto: Profimedia

o željama i odlukama

AKO NISTE U 2018. NEĆETE NI U 2019. GODINI: 5 razloga zbog kojih nikada nećete ostvariti novogodišnje odluke!

Koje su vaše novogodišnje želje?

Objavljeno:

Jeste li i ove godine doneli iste novogodišnje odluke kao i prošle?

Ako je vaš odgovor potvrdan, velike su šanse da ih nećete ostvariti ni u 2019. godini (što i sami verovatno već znate), a ovo su neki od glavnih razloga za to:

1. To je nečija tuđa odluka, a ne vaša

Želite li zaista u novoj godini da prestanete da pijete kafu i da počnete da se bavite jogom ili ste od drugih čuli tu ideju i pomislili kako je to dobra odluka i za vas? Ako nešto istinski ne želite, teško ćete to ostvariti, pa radije razmislite o nečemu što će vas zaista i ispuniti.

2. Tajming nije sve

Odluke je popularno donositi ponedeljkom i prvi dan u novoj godini, ali puno je bolje doneti ih u trenutku kada se osećate spremnima da ih ispunite. Zato slobodno preskočite 1. januar ili sledeći ponedjeljak i donesite životne odluke bilo koji drugi dan u godini, odnosno kada zaista odlučite da ih ostvarite.

3. Sam pojam vas zastrašuje

Kome se od vas digne kosa na glavi kada neko spomene novogodišnje odluke? I nama. Taj pojam je s vremenom postao poprilično strašan, jer nas uvek podseti na sve odluke koje prethodnih godina nismo ispunili. Zato ih je bolje i ne donositi.

4. Blagdani su

U vreme blagdana svi zanemarimo teretanu, ne pazimo na ishranu, izlazimo i trošimo više nego u ostatku godine... Dakle, otprilike kršimo sve novogodišnje odluke koje smo doneli godinu pre i koje su iste kao i one koje će većina vas ponoviti ove godine.

5. Zadajete sebi prevelike ciljeve

Ne morate ove godine postići top formu svog života ili pretrčati maraton. Ako si postavite previsoke ciljeve, mogli biste jako brzo izgubiti motivaciju jer rezultati nikada ne dolaze preko noći.

Bonus video

Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.