KIĆENJE JELKE IZ MUŠKOG UGLA: Zamolila sam ih da mi pomognu oko dekorisanja, a ovo su njihove GENIJALNE IDEJE!
Ovo su njihove GENIJALNE IDEJE!, Foto: Shutterstock

srećna nova godina!

KIĆENJE JELKE IZ MUŠKOG UGLA: Zamolila sam ih da mi pomognu oko dekorisanja, a ovo su njihove GENIJALNE IDEJE!

Oni to rade ipak malo drugačije...

Objavljeno: 17:17h

Još jedna Nova godina u nizu i po ko zna koja jelka koja mora biti okićena, po ko zna koji put...

Svi smo navikli na ustaljene i već možda "prežvakane" dekoracije koje krase glavni simbol ovih praznika u svakom domu.

Nekima od nas postalo je već pomalo dosadno da gledamo u jedne te iste motive koji se ponavljaju iz godine u godinu. Sigurno je i više puta na pamet pala neka domišljata ideja da razbijete tu monotoniju i konačno promenite atmosferu na koju ste uoči svake Nove godine navikli, ali ste bili previše lenji, pa vam je osećaj praznične atmosfere na kraju bio kao i svaki prethodni. Nije novina da svi u Novu godinu ulazimo sa manje-više istim ciljem, da nam se desi neko osveženje i pozitivna promena, a ne možemo da promenimo ono šta nam je na dohvat ruke i pola sata posla - jelku.

Ovo je inače uglavnom ženski posao, a mi smo odlučili da pitamo muškarce kako bi oni to uradili. Kićenje iz muškog ugla izgleda ipak malo drugačije...

ZABORAVLJENI ASOVI NAŠIH FIOKA

Primera radi, na ovoj prelepoj jelci su prisutni motivi sitnih suvenira i privesci koji vam skupljaju prašinu po kutijicama i policama širom kuće. Taman kada budete pripremali kuću za Novu godinu imaćete priliku da naletite na gomilu tako sitnih i možda vama nebitnim sitnicama koje mogu oplemeniti vaše novogodišnje drvo.

NOVOGODIŠNJA BAŠTICA

U ovoj situaciji možete videti domišljatost na delu gde grane zimzelenog simbola Nove godine krase povrće iz obližnjeg supermarketa.

Tvorac ovog dela je spojio lepo i korisno gde će u krajnjem slučaju posle praznika moći da skuva sebi jednu dobru supicu, a svi znamo kako supica prija posle burnih noći.

PRIRODA I DRUŠTVO

Čak su i životinje u mnogim slučajevima pokazali mnogo veću posvećenost i želju da im praznici veseliji i prijatniji za oko.

Ovde imamo priliku da vidimo porodicu slonova u činu tradicionalnog kićenja jelke u dalekoj Keniji. Ne gaje samo slonovi afinitete prema ovom "običaju", već u tome učestvuju i ostale kolege iz životinjskog sveta.

foto: AP
foto: EPA/Urs Flueeler
foto: EPA/Ronald Wittek

Ipak životinje nisu sami u celoj ovoj priči već im ponekad i čovek pritekne u pomoć. Beli medvedi su izuzetno obradovali dekoracijama kojima su njihovi prjatelji prase i Deda Mraz učinili njihovo jutro lepšim.

ŠTAP I KANAP

Ako se kojim slučajem nalazite na lokacijama nekih tropskih krajeva gde nema jelki i hladnoće, onda za vas imamo nekoliko veoma domišljatih primera koji će vam možda pokrenuti vijuge i naterati da smislite nešto zanimljivo.

Ovde možete videti šta afrikanci rade sa prezervativima koji stizu kao pomoć u sprečavanju širenja AIDS-a, sigurno im nisu poslali uputsvo za upotrebu pa su iste iskoristili za ukrašavanje novogodišnjeg simbola.

foto: EPA/Mapushpa Kumara
foto: EPA/Mapushpa Kumara

Ko kaže da drugačije ne može da bude bolje?

Kako se vama dopada izbor naših momaka? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.