SVE SMO BLIŽI KRAJU: Ostala je još jedna nedelja MRŠAVLJENJA po Strongmanu, A NAMA NIKAD TEŽE (VIDEO)
11. nedelja Espreso dijete, Foto: Printscreen/Adria media TV, Espreso.co.rs

ESPRESO TRANSFORMACIJA

SVE SMO BLIŽI KRAJU: Ostala je još jedna nedelja MRŠAVLJENJA po Strongmanu, A NAMA NIKAD TEŽE (VIDEO)

Program koji nam je svima doneo dobre navike, uz dosta muke

Objavljeno: 21:20h
Bojana Kontić

Espreso transformacija polako se bliži kraju. Jedanaesta nedelja ostala je iza nas, a ušli smo u poslednju - dvanaestu i to ne baš onako kako smo planirali.

Očigledno da je i nas ponela novogodišnja euforija, pa ne uspevamo da odolimo svim slatkim stvarima koje nas "proganjaju" sa svih strana. Osim toga, posao, koga u ovom periodu godine ima najviše, ne dozvoljava nam da se ishrani i treniranju posvetimo u meri u kojoj smo to činili ranije.

Nije da se pravdamo, samo se držimo one s početka "da vas o svemu obaveštavamo bez laži i prevare". Naš onlajn personalni trener, Milan Jovanović Strongman i dalje ne odustaje od nas, jer je zadovoljan samom činjenicom da smo do sada uspeli da pobedimo neke godinama sticane loše navike. I stekli one malo bolje. Sve ostalo, barem u našem slučaju, dolazi malo sporije.

Kako su Staja, Čaba i Boka, jeli i trenirali u prethodnoj nedelji, čitajte u nastavku:

Staja: Ne pravite tronedeljne pauze s vežbama

Već je dosadno da ponavljam kako se ne pridržavam programa i kako zbog toga dijeta pati, a kilogrami stagniraju na 88-90. Patim zapravo ja, ušao sam u mini-krizu, hrana me mami, pivo takođe.

Žao mi Strongmena koji se cima oko nas, ali ako na stranu ostavimo našu (moju) nedisciplinu, program je sjajan i preporučujeg ga svima. Ovo pišem dok "umirem" u bolovima od upale koju sam dobio posle napornih vežbi u subotu. Besplatan savet: ne pravite tronedeljne pauze s vežbama.

Čaba: Ili ćes biti debela ili ćes smršati - sad ili nikad

Kada sam pristala na ceo ovaj program sa Strongijem nisam verovala tj nisam mogla ni da zamislim da ću smršati i oblikovati svoje telo za ovako kratko vreme. Nisam verovala da ću promeniti navike.

Rekla sam sebi "Okej, to je samo još jedan pokušaj dijete, vežbanja. Ma, odustaćeš Jelena posle tri nedele kao i do sada. Ne trupuj se i ne zanosi se po ko zna koji put. Opet ćes ući u pekaru kad zamiriše rol-viršla sa senfom , smoriće te vežbe, lenja si, nećeš vežbati i mišici će ti se ponovo otromboljiti i opet ćes reci sebi -biću debela do kraja života, nema od toga ništa, pa šta hoće ovaj Strongi uopšte, šta on to zna što niko ne zna. Ma, dajte bre. Mršavi su mršavi , jer su tako rođeni, mi debeli volimo da krkamo".

Ali, sve u svemu , odlučim ja da poštujem sve i konačno kazem sebi ili ćes biti debela ili ćes smršati - sad ili nikad. I da. Sve je u stvar odluke, sve je u našim glavama. Naravno, kada ste u jednom timu i kada imate podršku i kada delite teške trenutke i sumirate nedelju za nedeljom sa nekim ko isto to radi, neko ko vas motiviše i daje vetar u leđa, onda je sve mnooogo lakše. Da nisam počela sa praktikovanjem Online Strongman metod mršavljenja nikada, ali nikada ne bih sebe naterala da vežbam redovno i nikada ne bih smršala 7 kilograma i 200 grama (smeh) za ovako kratko vreme. Bilo bi opet ono čuveno: "Ma, ajd' od 1. januara , ma od 15 . januara ću, ma od ponedeljka, ma na proleće i tako redom dođe leto ja debela....

Sve u svemu, konačno imam naviku da redovno vežbam i što je najvažnije shvatila sam kako se mršavi.

Boka: Hvala Strongiju za dobre navike

Iako imam običaj da se raspišem, ove nedelje nemam puno toga da kažem. Možda više ne napredujem tempom koji sam ranije, ali ja sam svoj glavni cilj ispunila - 5 kg je nestalo!

Treniranje je za mene poslednjih nedelju dana bila nemoguća misija, a sve zbog mnoštva obaveza, koje je bilo dovoljno teško ispuniti i bez treninga.

Što se tiče ishrane, ono najvažnije sam ostvarila. Nema više prežderavanje, nema više namirnica koje me čine nadutom i tromom. To je ono što mi se posebno dopalo kod ovog programa, jer sam konačno uspela da eliminišem neke loše stvari iz svog života. A to je tek početak :)

Ono što moram da naglasim jeste da, iako je rok koji smo sebi postavili 31. decembar, nastaviću istim tempom i logikom, jer mi se sviđa kakve rezultate daje!

A ovako je Milan Jovanović Strongman ocenio naš ovonedeljni napredak:

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Milan Jovanović Strongman


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.