UTRLJALA JE TRI ASPIRINA U KOSU: Kada budete videli zašto, ODMAH ćete uraditi isto!
Ilustracija, Foto: Profimedia

probajte!

UTRLJALA JE TRI ASPIRINA U KOSU: Kada budete videli zašto, ODMAH ćete uraditi isto!

Kada nas zaboli glava ili osetimo neki bol, obično prvo pomislimo na kafetin ili aspirin. Međutim, da li ste znali da se, zbog svojih svojstava, aspirin može koristiti i za druge stvari?

Objavljeno:

Jedan od najprodavanijih lekova protiv bola je aspirin. Međutim, aspirin za vas može učiniti i mnogo više od eliminisanja bola. Ovde su neke ne-medicinske koristi koje će vam pomoći u svakodnevnom životu.

Sredstvo za čišćenje kože

Aspirin sadrži salicilnu kiselinu koja će će ukloniti mast i mrtve ćelije sa kože. On je takođe i dobar protivnik akni. Smanjuje otoke, čisti pore i deluje umirujuće na kožu. Slomite aspirin tablete sa četvrtinom šolje vode i kafenom kašičicom meda. Utrljajte smesu na kožu i nakon deset minuta isperite.

Uklanja fleke od znoja

Mrlje od znoja ponekad jedva uklonimo. Pogotovo one žute! Aspirin može pomoći u ovom slučaju. Izdrobite 5 tableta i pomešajte sa četvrtinom šolje vode i ostavite na tkanini da deluje nekoliko minuta. Potom isperite i operite odeću na uobičajen način.

Aspirin
Aspirin foto: profimedia

AUTOMEHANIČAR

Ako vaš akumulator ne uspeva da upali auto, verovatno je prazan. Ukoliko nemate vremena da čekate pomoć na putu, uradite sledeće: Slomite nekoliko tableta aspirina i pokušajte da ih ubacite na otvore na akumulatoru. Salicilna kiselina reaguje sa sumpornom kiselinom unutar akumulatora i odmah će ga vratiti u život.

Protiv peruti

Kao što smo napomenuli, aspirin sadrži salicilnu kiselinu. Ova kiselina vlaži i može pomoći u kontroli peruti u kosi. Osim toga, može zaštititi kožu od upala. Za suvu kožu, Aspirin postiže efekat pilinga. Izlomite 2-3 aspirina u ruci i pomešajte ga sa količinom šampona, kojim perete kosu. Neka odstoji par minuta, a onda isperite.

U BAŠTI

Salicilna kiselina je u mogućnosti da blokira proizvodnju etilena. To je glavni uzrok venuća cveća u bašti i buketu. Pomoću mešavine 3 tablete aspirina sa čašom vode, vaše cveće će duže ostati sveže.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs / Bktvnews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.