OKRAJCI PICE, PIVO, PALAČINKE I TRBUŠNJACI: Ko napreduje, a ko je zbog dijete u totalnom HAOSU? (FOTO) (VIDEO)
Espresovci na devetoj nedelji dijete, Foto: Espreso.co.rs, Nebojša Mandić

ESPRESO TRANSFORMACIJA

OKRAJCI PICE, PIVO, PALAČINKE I TRBUŠNJACI: Ko napreduje, a ko je zbog dijete u totalnom HAOSU? (FOTO) (VIDEO)

Neki su posrnuli ove nedelje, ali i dalje gube kilograme

Objavljeno: 20:17h
Bojana Kontić

Prošlo je tačno 9 nedelja otkako smo startovali s našom Espreso transformacijom i obećali i sebi i vama, da ćemo do početka novogodišnjih praznika izgubiti neželjene kilograme i ući u nikad prežaljene farmerke iz mlađih dana.

Tod sunčanog 15. oktobra Milan Jovanović Strongmen, naš onlajn personalni trener čijom zaslugom se i dalje držimo datog obećanja, objasnio nam je kako sve funkcioniše i odlučio da nam tokom naredna tri meseca bude mentor.

Milan Jovanović Strongman
Milan Jovanović Strongman foto: Privatna arhiva

Imali smo uspone i padove, manje ili više uspešnu nedelju, izlete u stare nezdrave navike, ponovno uspostavljanje balansa u zdravom načinu života - ali ono što se od samog starta nije promenilo je naša želja da ostanemo na pravom putu i time motivišemo i druge da urade nešto po pitanju svog zdravlja i izgleda.

To dokazuju i sve češća domunđavanja po redakciji otprilike ovog sadržaja: "Ja sam izgubio 7 kilograma", "Počela sam s novim režimom ishrane", "Počeo sam da idem u teretanu"... Što znači, naše drugare s posla smo, svesno ili ne, uvukli u euforiju mršavljenja i dobrih navika, koje su nama pomogle da se promenimo!

Na naše veliko iznenađenje, Čaba, koja nam je do sad popravljala prosek, ove nedelje je zakazala. Više o tome, čitajte u nastavku...

Staja

Posle gotovo savršene nedelje u kojoj sam napravio najveći pomak (sa 90 na 88 kg) opet povratak starim lošim navikama: okrajci pice, pivo (tome ne mogu da odolim), oliz kašičice s medom nakon što ostane od onog što dajem klincima ujutru...

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

Kad na to dodate i dvonedeljni post od vežbi (ne postizavam), pravo je čudo kako sam i dalje na 88 kg. Kaže mi žena neki dan: "Kako se najedeš opet ti poraste stomak, ne valja ti ta rabota". Nema mi druge, tegiće u šake, riba, mesce i salate (dobro, i jaja), pa da se merimo za dve nedelje...

Čaba

Baš kad sam trebala da zapnem samo dve tri nedelje pred kraj dijete i istrajem u nameri da smršam, ja okusim sve što se moglo okusiti, sve što mi je zabranjeno: slane i slatke palačinke, rolate, kokice, hleb, čvarke, picu , pivo, napolitanke, krem, bananice (valjda nisam ništa zaboravila).

Hm. Imajući na umu da sam smršala sedam kilograma, dam sebi oduška, bez konsultacije sa Strongijem i krenem da uživam u ugljenim hidratima. Sve to mi se obilo o glavu. Želudac me je boleo, bila sam nervozna i neraspoložena što zbog osećaja nadutosi, što zbog toga da sam se ugojila i prekršila zavet.

Znajući da se nakupilo vode, kažem sebi okej - vodurina će izaći od dva treninga, vratičeš se na staro, smršaćeš dva kilograma za tri dana (Bože, kakav optimizam) što nije daleko od istine, jer je sve to Strongi potvrdio i vratio mi nadu u dalji proces mršavljenja. Hvala mu... Jupiii!

P.S. Fotografija mojih obroka nema, pretpostavljam da znate zašto, ali zato u prilogu dostavljam fotografiju moje omiljene vežbe iz Strongijeve aplikacije:

Vežba za zadnjicu: Sedeće razvlačenje gume na kolenima
Vežba za zadnjicu: Sedeće razvlačenje gume na kolenima foto: Printscreen

Boka

Ova nedelje bila je, bez lažne skromnosti, sjajna! Nakon Strongijeve sedmice za moj prošlonedeljni "napredak" (uspela sam da se ugojim 1 kilogram?!), odlučila sam da se restartujem i vratim programu koji mi je za kratko vreme doneo dobre rezultate.

Dakle, ishrana - skroz po Strongiju, trening - svi odrađeni, rezultat - nešto malo više od kiograma manje! Subjektivni osećaj - presrećna!

Sada već u ogledalu vidim neke značajnije promene na svom telu, stomak mi je ravan u bilo koje doba dana (a ne samo ujutru), bolje se osećam i imam više energije!

To je ono što najviše i motiviše - rezultati koje vidite posle napora koji ste uložili. Nastavljam po starom, ne izbacujem piletinu, ribu, povrće i trening, a nadam se i sve boljim i boljim rezultatima!

A ovako je Milan Jovanović Strongman prokomentarisao naš dosadašnji napredak:

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Milan Jovanović Strongman


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.