KAKO POSTATI BOLJA OSOBA: Ovo su 4 koraka Vladete Jerotića koji to garantuju
Vladeta Jerotić, Foto: Dragan Kadić

SAVETI KOJE BI TREBALO POSLUŠATI

KAKO POSTATI BOLJA OSOBA: Ovo su 4 koraka Vladete Jerotića koji to garantuju

Jerotić je čvrsto verovao da čovek može da se promeni

Objavljeno:

Vladeta Jerotić verovao je u Gandijeve reči: Budi promena koju želiš da vidiš u svetu. Verovao je da čovek može da se promeni, da može da postane bolji. A do toga stiže samo "neprestano upoznavajući sebe", prepoznajući dobro i suočavajući se sa lošim u sebi.

"Jedina uspešna revolucija je ona koja se odigrava u čoveku samom. Čovek bi morao da shvati da nije samo „dat”, pa je zato i determinisan, znači neslobodan i nemoćan (ali onda i neodgovoran), već je i „zadat” (uvek sa pitanjem: a od koga sam zadat?). Zadat nekim zadatkom! Kojim zadatkom? Da neprestano rastemo i tako pokušamo da ostvarimo, ili da se bar približimo: natčoveku, rekao bi Niče, a hrišćani kažu, Bogočoveku", piše Jerotić u tekstu "Da li čovek može da se menja".

U jednom svom predavanju on je dao i konkretne korake kojima svaki čovek može da postane bolja osoba.

"Nezrele ličnosti su često nametljive, sklone kritikovanju drugih ljudi, stalno su nezadovoljne i uvek lako povredljive, ljubomorne su i zavidljive. Svi ljudi, doduše, nose duboko u sebi ljubomoru i zavidljivost, pitanje je koliko im vremena treba da ih prepoznaju. Prvi korak je, dakle, prepoznati da smo ljubomorni i zavidljivi. Drugi korak je moći prihvatiti dobronamernu kritiku. Treći, boriti se protiv ovih mana, što je najteže. Četvrti - istrajati".

BONUS VIDEO: ŠTA BISTE VI RADILI DA MOŽETE OVAKO? Njegove oči se nalaze na vrhu glave i može da ih vrti 360 stepeni (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.