MNOGI KAŽU DA JE INDIJSKI HOROSKOP NAJTAČNIJI: Saznajte koji ste znak i šta to znači
Indijska astrologija takođe ima 12 znakova, Foto: Profimedia

VEDSKA ASTROLOGIJA

MNOGI KAŽU DA JE INDIJSKI HOROSKOP NAJTAČNIJI: Saznajte koji ste znak i šta to znači

Indijska atrologija se bazira na sazvežđima

Objavljeno:

I u indijskoj, odnosno vedskoj astrologiji, postoji 12 horoskopskih znakova. I oni se određuju po datumu rođenja, ali ne poklapaju s našim Ovnom, Bikom, Blizancima...

Ali, suprotno od zapadnjačke astrologije u kojoj se sve orjentiše na 12 znakova tropskog životinjskog kruga, postoji indijska astrologija koja se bazira na sazvežđima. Dakle, indijski znakovi vezani su za sazvežđa te se menjanju u skladu s njima. To znači da se menjaju i ponovo računaju svakih 10 godina – stoga mnogi astrolozi tvrde da je indijski horoskop jedan od najtačnijih. Kojem znaku ti pripadaš prema indijskoj astrologiji?

Mesha (14. 4. – 14. 5.)

Osobe rođene u znaku meshe su ambiciozne, samouverene i odlučne. Za njih nema prepreka koje ne mogu svladati. Pri tome im pomaže njihova kreativna duša i talent za organizaciju. Ali, ako im nešto stane na put, brzo će se razbesniti, postaće nestrpljivi i razdraženi – zbog čega mogu čega drugima često deluju arogantno.

Vrishaba (15. 5. – 14. 6.)

Osobe rođene u ovom znaku su iskrene, nežne i pouzdane. Vrlo su stabilne i sigurne, dobro razmisle o svemu i nerado se upuštaju u rizik. U prijateljstvu ili vezi su verne – ko ima vrishabu pored sebe, može biti srećan.

Mithuna (15. 6. – 16. 7.)

Unutrašnji nemir tera osobe rođene u ovom znaku da stalno doživljavaju nešto novo. Njihov društveni, komunikativni i pustolovni karakter veoma je zanimljiv drugima. Mithune su često vešti govornici i deluju u kreativnim područjima. Međutim, njihov nemir im otežava koncentraciju na nešto važno, kao i na donošenje odluka. Što su starije, postaju nemirnije i direktnije.

Karka (17. 7. – 16. 8.)

Osobe rođene u ovom znaku spadaju među najosećajnije prema indijskom horoskopu. Brižne su, pune ljubavi i spremne da pomognu. Zbog svojih snažnih emocija često deluju nesigurno, a u nepoznatom društvu mogu delovati rezervisano i introvertno.

Osobe rođene u znaku Karka spadaju u najosećajnije prema indijskom horoskopu
Osobe rođene u znaku Karka spadaju u najosećajnije prema indijskom horoskopu foto: Profimedia

Simha (17. 8. – 16. 9.)

Priznanje i pohvala su za ovaj znak od velike važnosti. Uživaju u centru pažnje a prvenstveno vole komplimente. Ali, kad ih bolje upoznate, otkrićete da su ljudi koji vole da pomognu i imaju veliko srce i dušu.

Kanya (17.9. – 17.10.)

Planiranje ja za ovaj znak pola života. Sa svojim savesnim, urednim i opreznim načinom ponašanja važe za najveće perfekcioniste među svim indijskim horoskopskim znakovima. Uvek se ubrajaju među najbolje u svom poslu. U privatnom životu volie mir i samoću, ali su uvek spremni da stanu uz porodicu i prijatelje.

Thula (18. 10. – 16. 11.)

Vi ste šarmantna i uravnotežena osoba. Volite estetiku i lepotu i stalno želiite da budete okruženi lepim ljudima. Problem vam je da budete sami. Izbegavate konflikte i radije ćete popustiti i napraviti kompromis – što vam je mana.

Vrischika (17. 11. - 15. 12.)

Osobe rođene u ovom znaku uzimaju život u svoje ruke i bore se za svoje ciljeve. Poznate su po inteligenciji i mudrosti. Duboko u sebi su vrlo osećajne i lako ih je povrediti – žele pored sebe partnera koji će ih štititi i kojem mogu da veruju. Ako im se dogodi nepravda, ceo život će je pamtiti.

Osobe rođene u znaku Vrischika uzimaju život u svoje ruke
Osobe rođene u znaku Vrischika uzimaju život u svoje ruke foto: Profimedia

Dhanur (16. 12. – 14. 1.)

Uživate u životu punim plućima. Sa svojim optimističnim, idealističkim i ambicioznim načinom razmišljanja u stanju ste da zarazize sve oko sebe. Teško vam je da prepoznate granice, zbog čega ponekad pogrešno procenite situaciju.

Makara (15. 1. – 12. 2.)

Osobe rođene u ovom znaku često su radoholičari. Žele da uspeju i koriste svu svoju energiju kako bi ostvarili ciljeve. Zbog toga često njihov privatni život pati, jer se previše žrtvuju za svoje poslovne ciljeve. Čak i kad su im porodica i prijatelji jako važni, teško mogu usmeriti prema njima sva svoja osećanja.

Kumdha (13. 2.- 14. 3.)

Osobe rođene u znaku Kumdhe imaju konkretnu predstavu kako treba da im izgleda život. Ali, fleksibilnost im nije jača strana. Stalno su im potrebni novi zadaci jer im stari brzo postanu dosadni. Osim toga, vole svoju slobodu i nerado se vežu. Meena (15. 3. – 13. 4.)

Osobe rođene u ovom znaku su sanjari koji čeznu za pravom, iskrenom ljubavi. Njihova ličnost je skoro predobra za ovaj svet – oni i od drugih očekuju da su puni ljubavi, mira i razumevanja. Ako njihovo okruženje nije takvo, onda pokušavaju da deluju hladno i mirno. BONUS VIDEO: POSLE OVOG SNIMKA PONOVO ĆETE SLASNO JESTI ŠARGAREPU! Panda to sa takvim uživanjem radi, da će vam krenuti voda na usta! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.