KAKO VI DRŽITE NOŽ? Saznajte kako bi ZAISTA trebalo i zašto
Kako biste ga držali i upotrebljavali pravilno, nož stavite između palca i kažiprsta, a dršku noža obuhvatite s ostala tri prsta, Foto: Reuter/Stringer

STRUČNJACI OKTRIVAJU

KAKO VI DRŽITE NOŽ? Saznajte kako bi ZAISTA trebalo i zašto

Gotovo 90 posto kuvara amatera drži kuhinjski nož pogrešno

Objavljeno:

Svaka odrasla osoba drži kuhinjski nož drugačije. I najčešća greška je kada ljudi drže nož tako da stave prst na gornju stranu oštrice noža. Iako mislite da time stvarate dodatan pritisak za rezanje, zapravo je činjenica da stvarate pritisak na ruku, zglob, lakat pa čak i rame. Američka stručnjakinja koja obučava kuhare u SAD-u, Sue Gonsalves, otkrila je za australski Good Food, koji je pravilan način držanja noža.

Pre nego uopšte i počnete rezati nešto za dasci za rezanje, morate pogledate kako su vam postavljena stopala, pojašnjava. Mnogi dasku za rezanje drže sa strane, a trebali bi stajati pred njom - ravno, otprilike oko pet centimetara udaljeni. Gotovo 90 posto kuvara amatera drži kuhinjski nož pogrešno, dodaje.

Kako biste ga držali i upotrebljavali pravilno, nož stavite između palca i kažiprsta, a dršku noža obuhvatite s ostala tri prsta. Ako ovako držite nož, imaćete više kontrole i lakše ćete baratati s njim.

BONS VIDEO:

(Espreso.co.rs/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.