NAJČUDNIJA NEDELJA DIJETE DO SADA: Njega ne možemo da prepoznamo, a otkrili smo i recept za ZDRAVE SLATKIŠE (VIDEO)
Već osam nedelja novinari Espresa poštuju Strongmenov režim ishrane i treniranja, Foto: Privatna arhiva, Printscreen/Adria media TV

ESPRESO TRANSFORMACIJA

NAJČUDNIJA NEDELJA DIJETE DO SADA: Njega ne možemo da prepoznamo, a otkrili smo i recept za ZDRAVE SLATKIŠE (VIDEO)

Prošlo je čak 56 dana otkako pazimo šta jedemo

Objavljeno: 17:41h
Bojana Kontić

Ostade za nama i osma nedelja Espreso transformacije. Kada smo počeli, tog čuvenog 15. oktobra, ni kolege, a ni mi sami nismo verovali da ćemo izdržati ovoliko, pa čak i postići zavidne rezultate.

Sada, posle 56 dana radosti i muka, kada se pojavimo u redakciji, ne možemo da sakrijemo osmeh zadovoljstva nakon što nam neko dobaci "Uuu baš si smršao/smršala"!

Ono što je najbitnije - promenili smo neke loše navike. Počeli smo da stičemo one bolje. Pokazali smo da je uz pomoć volje i međusobne podrške moguće i ono što snam se na samom početku činilo kao teško ostvarivo.

Sve što smo postigli, ne bi bilo moguće bez našeg onlajn personalnog trenera Milana Jovanovića Strongmena, koji nas uspešno trpi već devetu nedelju!

Milan Jovanović Strongman
Milan Jovanović Strongman foto: Privatna arhiva

A kako je protekla ona prethodna, čitajte u nastavku.

Nedelja za nama ogrejala je Sašu Stajića!

Aleluja! Četvrtak ujutru buđenje, redovni ček in na vagi, kad ono - 88 kg! BUM! Otkud sad to? Nemam pojma, da vam pravo kažem. Nisam vežbao ni sekunde prošle nedelje, ali sam zato utegao ishranu maksimalno, zrno šećera nije moglo da prođe!

Šalu na stranu, osim u petak uveče kad smo žena i ja imali veče izlaska za nas (pa se i popilo koje pivce), sve ostalo bilo je savršeno. Red, rad i disciplina. Imam još 20 dana da stignem Čabu!

Pogledajte Stajinu ispovest i Strongijev komentar u nastavku:

Čaba: Mislila sam da ću za osam nedelja izgubiti samo 56 dana i ništa više, ali...

Ispratila sam i osmu nedelju dijete, a danas uđoh u devetu sa parčetom mesa bez ikakvih salata i dodataka, ne znam šta mi bi. Do sada sam izgubila sedam kilograma. Kada sam krenula sa dijetom, mislila sam da ću za osam nedelja izgubiti samo 56 dana i ništa više. No, stvari su očito, drugačije. Verovatno zbog podrške mojih saboraca Staje, Boke i Strongija. Svi volimo da imamo taj osećaj pripadnosti, a i čovek se bolje oseća kada zna da postoji neki tim koji zajedno sa njim radi nešto korisno... stremi ka istom cilju..Tri puta nedeljno vežbam i relano za mene bi sve preko toga bilo previše, ako uzmem u obzir da sam rekreativac.

Da dijeta nije samo izgladnjivanje, već i uživanje u hrani dokazuju i zdravi recepti koje sam rešila da podelim sa vama.

Recept:

Umutiti sneg od pet belanaca izliti u tiganj ispeći sa obe strane kao palačinku, namazati po želji neki zdravi namaz. Ja sam u ovom slučaju namazala med, jer sam imala nesnosnu želju sa nekim oblikom šećera, a inače namažem sir ili puter od kikirikija (sama ga pravim).

Šta jesti pre vežbanja?

Na primer: Pet belanaca čini 20 grama proteina, što je sasvim dovoljno za jedan obrok, a belance je najčistiji protein na svetu i dobar je za izgradnju mišića. (to sam naučila od Strongija).

Strongijeve recepte ne spremam svakodnevno, poslao mi je preko 200 recepata sigurno, možda i više. Nemam baš vremena da spremam četiri različita obroka svakodnevno, ako me razumete. Odlučila sam da sa vama podelim dva Strongijeva recepta koja obožavam, a to su: Kuglice a la ferero Rocher i Kolač sa bademom i čokoladom

Kuglice a la Ferero Rocher

  • Prženi lešnici - dve šolje
  • Kakao prah - dve kašike
  • Kokosovo ulje - dve kašike
  • Stevija-po ukusu ( ja stavljam dve tabletice)

Sve zajedno umesiti i oblikovati u kuglice,a potom staviti u frižider da se stvrdne.

Prijatno!

Kolač sa bademom i čokoladom

  • Jaja - 3 kom
  • Crna čokolada- 250 gr
  • Bademi - 150gr
  • Kafa- 1 kašika
  • Stevija - po ukusu
  • Malo ruma i malo maslaca

Otopiti čokoladu, maslac u smesu dodati rum i bademe, jaja umutiti i sjedini sa smesom. Sve izliti u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 30 min na 180 stepeni.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

Prijatno!

Do sledećeg raporta, ćaos!

Ocena za Čabu:

Milan: Čabo, mogu ti reći da si se podmladila opasno. Tvoji rezultati me čine ponosnim. Ocena devetka. Odmah ću ti odgovoriti na pitanje koje mi retko postavljavju, gotovo nikad. Gde odlazi salo? Mi se tokom vežbanja znojimo, formiramo mišiće, izbacujemo vodu zahvaljujući redukovanoj ishrani. Činjenica je da mast oksidira. Pod uticajem kiseonika, masti se pretvaraju u ugljen-dioksid i vodu. Ugljen-dioksid se izbacuje disanjem, a voda kroz urin i znoj.

Boka: Nedelja posrnuća

Ok, ja sam stvarno počela ozbiljno da grešim. Iako sam u ovoj našoj transformaciji imala najmanje kilograma koje treba izgubiti, u osmoj nedelji sam uspela čak i da dobijem jedan!

Kako se to desilo? Tako što sam ohrabrena komentarima, "ma šta će tebi to", "ti si svakako mršava" i drugih sličnih, pozitivnih opaski, bez griže savesti, uživala u svemu što mi padne pod ruku a jestivo je.

Tu je i putovanje vezano za hranu, na kome sam morala (dobro, nije baš da su me puškom terali) da isprobavam razne ukusne obroke, potpuno suprotne onim koje mi je Strongi preporučio.

Taj neželjeni kilogram koji me poprilično iznervirao u subotu ujutru, nije se ipak odrazio ni na šta drugo, osim na ekrančić na vagi. Sva odeća mi stoji identično kao i one famozne nedelje kada sam dostigla željenu kilažu.

Ipak, postoji jedna stvar koja me mnogo raduje u celom ovom procesu i smatram da je bitnija od samog gubljenja kilograma. Uspela sam da promenim svoje navike, jako loše, godinama "odgajane". Dakle, prvo i glavno - nema više prejedanja! Naučila sam da prekinem kad je najslađe i šta god jela, pa čak i ono nezdravo, nema više nadutosti i onog lošeg osećaja kada pretrpani hranom možete samo da legnete u krevet, kako bi što pre svarili sve pojedeno.

Druga stvar, više ne osećam potrebu za hlebom koji je bio moj najveći problem. Mogu da ga pojedem, ali i da ga ne ugledam 10 dana na tanjiru, nije mi bitno, pa čak teško i da ću primetiti!

Treće, ali ne i najmanje bitnoje pekara - potpuno izbačena. Ranije sam redovno doručkovala na poslu neko vruće testo iz pekare, što je za posledicu imalo tantalove muke do kraja radnog vremena. Takva hrana, ne samo da mi je uticala na koncetraciju, već sam se nadljudski borila svaku put da ne zaspim i uznemirim okolinu udarcem glave o tastaturu.

Ipak, kako ne bih zaostala za kolegama, čiji rezultati su zaista fantastični, vratila sam se režimu i trudiću se da ga se do Nove godine potpuno pridržavam.

Ocena za Boku:

Milan: Neću biti strog prema tebi, jer od samog početka smatram da nisi ni trebala na dijetu, ali ajd, kad voliš! Boko, dosta si se opustila što se hrane tiče. Ali, zadovoljan sam, jer si postigla željenu težinu. Gledaj da održavaš to. Ako uživaš u hrani, onda pojačaj vežbe. Nije poenta da se vratiš na staro, za tebe ocena sedam ovaj put.

Veliki pozdrav za svo troje!

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.