ŠTA GINEKOLOG NIKAKO NE SME DA RADI: 4 stvari koje morate znati pre odlaska na PREGLED!
Neke stvari nisu dozvoljene, Foto: Profimedia

PAZITE!

ŠTA GINEKOLOG NIKAKO NE SME DA RADI: 4 stvari koje morate znati pre odlaska na PREGLED!

Sam pregled je već dovoljno neprijatan mnogim ženama

Objavljeno:

Ginekološki pregled zasigurno nije na listi najprijatnijih lekarskih pregleda, ni fizički ni psihički. Mnogim ženama teško je da se opuste se u toj situaciji, a ponekad im u tome dodatno odmaže stav ili pristup njihovih ginekologa.

Ginekolozi ne bi smeli…

1. ...da odsuđuju. S ginekolozima razgovaramo o jednom od najintimnijih delova života. Moramo biti iskreni tokom pregleda kako bi oni mogli lakše i brže da ustanove uzrok naših zdravstvenih problema, ali mnoge žene često nisu iskrene zbog straha da će ih njihovi ginekolozi osuđivati.

Mnoge žene nisu iskrene kada dođu kog ginekologa, jer se boje da će ih osuditi
Mnoge žene nisu iskrene kada dođu kog ginekologa, jer se boje da će ih osuditi foto: Ilustracija/Stock

Svaka žena zaslužuje zna sve što njen lekar radi u datom trenutku jer im upravo objašnjenja pomažu da se opuste i ključ su što prijatnijeg i bezbolnijeg pregleda.

Imajte na umu da je vaša dužnost iskrenost, a njihova – profesionalnost. Ni u jednom trenutku ne smeju da vas osuđuju zbog bilo kog detalja iz vašeg seksualnog života. U obzir dolaze samo profesionalni saveti koji će vam pomoći da bolje razumijete najintimniji deo svog tela i očuvate zdravlje.

2. ...da nameću lična uverenja. Obvezali su se na čuvanje vašeg zdravlja i pružanje medicinske brige, ali nije u redu da vam na osnovu sopstvenih uverenja govori šta smete ili pak ne smete da radite. Zapamtite, vaše telo je – vaše.

3. ...da komentarišu "pogrdno" vaše telo. Tačnije, uopšte ne bi trebali da ga komentirišu, osim u svrhu medicinskog razgovora. Bilo kakav razgovor o izgledu vašeg tela koji nije vezan za vaše zdravlje nije dozvoljen.

4. ...da vas pregledaju bez objašnjenja o tome šta rade. Svaka žena zaslužuje da zna sve što njen lekar radi u datom trenutku. Upravo detaljna objašnjenja pomažu ženama da se opuste i ključ su što prijatnijeg i bezbolnijeg pregleda. Ako su vaši ginekolozi ''zaboravni'' i ne govore vam šta rade, slobodno im postavljajte pitanja vezana za pregled.

BONUS VIDEO: VISI IZNAD PONORA NA JEDNOJ RUCI! Poleteo zmajem, a nije bio zakačen! NADLJUDSKA BORBA DA NE PADNE! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Vesti-online.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.