DA LI BISTE VI POJELI HAMBURGER SA OVIM DODATKOM? Razmislite dvaput...
Neobične kombinacije hrane ušle u "modu", Foto: Profimedia

neverovatan spoj

DA LI BISTE VI POJELI HAMBURGER SA OVIM DODATKOM? Razmislite dvaput...

Neke kombinacije "pod ukusan obrok" ne bi nam pale na pamet ni u snovima

Objavljeno:

Neka jela se odlično sljubljuju, rekli bi gurmani. Uz burgere idu prženi krompirići, jaja sa slaninom, jogurt s voćem...

No, neke kombinacije "pod ukusan obrok" ne bi nam pale na pamet ni u snovima. Ipak, nekima jesu i postale su poprilično popularne.

Kiseli krastavci i čokolada Mogli bismo lako da pomislimo da je ova ideja potekla od neke trudnice, ali ovo je novi trend koji je postao vrlo popularan u gastronomiji tokom protekle godine.

Mišljanja o ovoj kiselo-slatkoj kombinaciji su podeljena na društvenim mrežama. Testenina s kečapom

U intervjuu 2013. godine za The Local, predsednik italijanske organizacije Academia Barilla, Đianluiđii Zenti, istaknuo je kako je jedan od najvećih "gastro kriminala" , testenina s kečapom, vrlo uobičajena. Stranci koji dolaze u posetu Italiji neretko traže baš tu kombinaciju za svoj obrok.

U čemu je tajna? Radi li se o tome da se vrhunska testenina odlično spaja sa slatkim ukusom kečapa, ili je reč o jednostavnosti pripreme? U svakom slučaju, nema nikakve veze s italijanskom hranom.

Sladoled i prženi krumpirići

Pržene krompiriće možete da kombinujete kao priliog raznim jelima, mesu, ribi, lignjama, testenini, a jede se često i kao zaseban obrok s raznim sosovima. Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije kombinacije prženih krompirića sa sladoledom. Umesto sosa, neki pržene krompiriće umaču u sladoled. Opet bi mogli pomisliti da je neka "trudnica kriva" za ovakvu ideju. Ali kombinacija toplog krompirića sa hladnim sladoledom, slano i slatko, mnogima je neodoljiva.

Burger s maslacem od kikirikija Volimo burgere. Toliko da ih možemo kombinovati s raznim dodacima sve dok je to i dalje: burger. Tako će u ovom jelu uživati i vegani s namirnicama koje ne sadrže ništa životinjskog porekla, ali i ljubitelji maslaca s kikirikijem. Da, dobro ste pročitali. Neki jednostavno ne mogu odvojiti svoja najomiljenija jela pa su pomislili: I zašto bismo? Spojiti sve u jedan, za njih savršen obrok, bila je logična ideja. Burger s malsacem od kikirija možete u nekim zemljama naručiti u fastfudovima i niko vas neće gledati - čudno.

Bonus video:

Pravilnim odabirom namirnica do zdravih obroka

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.