MASNA HRANA KOJU MOŽETE JESTI KAD STE NA DIJETI, BEZ GRIŽE SAVESTI: Ovih 9 namirnica pomoći će vam da SMRŠATE!
Masna hrana ne znači automatski i višak kilograma, Foto: Profimedia

PROBAJTE!

MASNA HRANA KOJU MOŽETE JESTI KAD STE NA DIJETI, BEZ GRIŽE SAVESTI: Ovih 9 namirnica pomoći će vam da SMRŠATE!

Namirnice koje su uvek dobre

Objavljeno:

Suprotno uopštenom mišljenju, masnoće nisu loše za telo. Konzumacija dobrih masnoća čuva organe, podstiče apsorpciju hranjivih materija iz namirnica i pomaže u procesu sagorevanja kalorija. Evo koje vrste masne hrane možete jesti čak i kada držite dijetu.

1. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama, što su takozvane 'dobre' masnoće koje sprečavaju i usporavaju razvoj raznih bolesti – od dobijanja dijabetesa tipa 2 do osteoporoze, depresije i srčanog udara.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje foto: Pixabay.com

2. Nemasna junetina

Studije su pokazale da juneće meso od životinja hranjenih travom sadrži zdrave omega 3 masne kiseline koje čuvaju zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema. Uz to, reč je o manje masnom tipu mesa, pa u njemu možete uživati češće.

Junetina
Junetina foto: Profimedia

3. Kokosovo ulje

Ne samo da kokosovo ulje jača organizam i imunitet, nego su neke studije pokazale i da doprinosi topljenju masnih jastučića na predelu stomaka.

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje foto: Profimedia

4. Tamna čokolada

Tamna čokolada može smanjiti napade gladi. Jedno istraživanje je pokazalo da konzumacija nekoliko kockica tamne čokolade dva sata pre obroka uzrokuje uzimanje 20 posto manje kalorija u kasnijem obroku.

Tamna čokolada
Tamna čokolada foto: Profimedia

5. Bademi

Šaka badema je savršen izbor za međuobrok. Ovi orašasti plodovi su prepuni hranjivih materija koje sprečavaju taloženje masnoća u telu. Takođe, reč je o odličnom izvoru proteina, koji daje preko potrebnu energiju.

foto: Profimedia

6. Avokado

Ova superhrana održava struk tankim. Avokado sadrži mnogo prehrambenih vlakana i proteina zbog čega se nameće kao odličan izbor kada želite da zavarate glad.

Avokado
Avokado foto: Profimedia

7. Losos

Ako želite da smršate, u jelovnik uvrstite losos. Ova riba je prepuna omega 3 masnim kiselinama koje uravnotežuju nivo dobrog holesterola i čuvaju zdravlje srca.

Losos
Losos foto: Profimedia

8. Puter od kikirikija

Konzumacije jedne kašike putera od kikirikija dnevno pojačava nivo energije i pomaže da se zadovolji glad. Isprobajte ovaj ukusni puter u kombinaciji s jabukom, i tako kreirajte neočekivani, ali učinkoviti međuobrok.

9. Semenke suncokreta

Slani zalogajčići zbog kojih ćete se osjećati sito i koncentrirano tijekom cijelog dana. Sjemenke suncokreta sadrže mnoštvo prehrambenih vlakana koje potiču rad probave i ubrzavaju rad metabolizma.

BONUS VIDEO: UPOMOĆ! ZMIJA MI JE U ĆELIJI! Zatvorenik namagarčio čuvara, pa ga zaključao! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.