DOMAĆICA OTKRILA VELIKU TAJNU: Potreban je JEDAN sastojak da PALAČINKE uvek budu savršene (RECEPT)
Svi vole palačinke, Foto: Profimedia

UKUSNO!

DOMAĆICA OTKRILA VELIKU TAJNU: Potreban je JEDAN sastojak da PALAČINKE uvek budu savršene (RECEPT)

Napravite nešto sasvim posebno

Objavljeno:

Jeste li među onima koji su u stalnoj potrazi za jednostavnim receptom za smesu za palačinke s kojom će uvek ispasti savršeno?

Drevni Grci palačinke su jeli s medom, u zemljama Afrike neretko se poslužuju uz maslinovo ulje, a na Tajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom i konzervisanim, slatkim mlekom.

Kako onda dobiti savršene palačinke koje možete kombinovati s vama omiljenim dodacima? Koliko brašna, koliko mleka, koliko kisele vode? Da li staviti malo rakije ili ne? Mnoge su varijacije na temu s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentišu kako bi dobili baš onu savršenu razmeru da palačinke budu slasne i mekane.

Da li onda postoji "tajni" sastojak koji će, uz ostale, dati savršen rezultat? Reč je o prašku za pecivo.

Evo recepta...

1 ¼ šoljice mleka

2 jaja

2 supene kašike biljnog ulja

2 šoljice brašna

2 supene kašike šećera

3 kašičice praška za pecivo

¼ supene kašike soli

Prvo promešajte tečne sastojke, a zatim dodajte praškaste. Sastojke promešajte mutilicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite da napravite nešto sasvim posebno, odvojite smesu u više delova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji što će im dati poseban ukus, ali i obojiti smesu,čime ćete ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.

BONUS VIDEO: OVO JE PLJAČKA! E, I TO ME ZABOLE! Lik totalno iskulirao pljačkaša koji mu je uperio pištolj u glavu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.