JEDNA MANA OTKRIVA NATPROSEČNO INTELIGENTNE LJUDE: Da li i vi ovo radite?
Savršena memorija nije povezana s visokom inteligencijom, Foto: Profimedia

DOKAZANO

JEDNA MANA OTKRIVA NATPROSEČNO INTELIGENTNE LJUDE: Da li i vi ovo radite?

Mnogi se ne osećaju inteligentnim kada stojie usred supermarketa pokušavajući da se sete svega što treba da kupe

Objavljeno:

Postoje ljudi koji se ponose svojim izvanrednim pamćenjem, što svakako može biti korisno u školi ili u društvenim situacijama.

Međutim, gotovo je nemoguće zapamtiti svaki detalj svake situacije i gotovo je nemoguće zapamtiti svaku činjenicu koju ste učili u školi, naročito tokom dugog vremenskog perioda.

Kad zaboravite nešto, često se osećate malo glupo. Ne osećate se inteligentnim kad stojite usred supermarketa pokušavajući da se setite svega što treba da kupite niti se osećate sjajno kada idete iz jedne prostorije u drugu i zaboravite zašto ste uopšte krenuli na to putovanje.

Možda se pitate zašto se te manjkavosti mozga pojavljuju, ali se zapravo ne morate brinuti. Istraživači s Univerziteta u Torontu otkrili su da su stare uspomene u mozgu doslovno “prepisane” novim sećanjima. U osnovi je vrlo teško setiti se starih impresija, a neke ćemo i potpuno zaboraviti.

Prema studiji, savršena memorija nije povezana s visokom inteligencijom ni na koji način. Zapravo, studija je pokazala da je istinito upravo suprotno. Logično je pretpostaviti da se neko sa dobrom memorijom smatra inteligentnim, ali je zapravo korisnije i čak zdravije setiti se opsega impresija, a zaboraviti na detalje.

BONUS VIDEO: OVO JE PLJAČKA! E, I TO ME ZABOLE! Lik totalno iskulirao pljačkaša koji mu je uperio pištolj u glavu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.