MRŠAVLJENJE JE MOGUĆE I KADA SPAVATE: Potrebno je samo da pre odlaska u krevet pojedete ovu NAMIRNICU!
Ova proteinska namirnica ubrzaće vaš metabolizam, Foto: Thinkstock

PROTEINSKI OBROK

MRŠAVLJENJE JE MOGUĆE I KADA SPAVATE: Potrebno je samo da pre odlaska u krevet pojedete ovu NAMIRNICU!

Konzumiranje ove proteinske namirnice imaće pozitivne efekte na kvalitet mišića, metabolizam i celokupno zdravlje

Objavljeno:

Želite da se oslobodite masnoće u telu? Možda bi trebalo u svoju ishranu da uključite ovu namirnicu, a za najbolje rezultate trebalo bi da jedete pre odlaska na spavanje.

Naučnici sa državnog univerziteta Florida tvrde da proteinski obrok poput kotaž sira može da vam pomogne da ubrzate metabolizam i smršate. Oni su u studiji pronašli da konzumiranje 30 gr proteina pola sata pre spavanja može imati pozitivne efekte na kvalitet mišića, metabolizam i celokupno zdravlje.

Proteinski obrok poput kotaž sira može da vam pomogne da ubrzate metabolizam i smršate
Proteinski obrok poput kotaž sira može da vam pomogne da ubrzate metabolizam i smršate foto: Profimedia

Kako bi testirali efekte konzumacije celovite hrane (neprerađene i nerafinisana) u odnosu na sintetičke proteine koji se obično nalaze u šejkovima i suplementima, i uporedili njihov uticaj na proces mršavljenja, naučnici su sproveli studiju u kojoj je učestvovala grupa žena. Učesnice u studiji, koje su dvadesetim godinama života, imale su zadatak da jedu kotaž sir 30 minuta i sat vremena pre spavanja.

- Sve do sada mislili smo da celovita hrana će imati slične efekte kao proteinski suplementi, ali nismo imali prave dokaze - kaže profesor Majkl Ormsbe sa Nutrition, Food and Exercise Sciences.

- Sada je ova studija pokazala da ona ima jednako dobre efekte kao suplementi na bazi proteina, te lljudi umesto šejka koji piju uveče pre spavanja, mogu upravo da jedu ovu namrinicu - dodaje. Nutricionista Rijan Lamobort kazala je za britanski "San" da je kotaž sir je odličan izvor proteina.

Dok je protein esencijalan za rast i oporavak mišića, što se ispostavilo da ima vitalan značaj za ubrzavanje sagorevanja kalorija, ona dodaje da sam kotaž sir ne može da ubrza metabolizam. - S obzirom da je u studiji učestvovalo većina mladih žena, a većina njih je aktivna, to sugeriše da morate ipak biti vežbati kako biste osetili sve prednosti ove proteinske namirnice - ističe Lambourt. Kada je reč o idealnoj porciji kotaž sira koju bi trebalo da konzumirate tokom jednog obroka, stručnjaci sugerišu da je dovoljno uneti 30 gr, te da ćete sigurno osetiti pozitivne efekte.

BONUS VIDEO: MISLILI STE DA JE NEMOGUĆE?! Ogromni crni panter se mazi kao prava mala maca! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.