SVE VREME STE POGREŠNO JELI HAMBURGER: Pa ovo je OTKRIĆE VEKA!
Naučite sve cake, Foto: Profimedia

ovo sigurno niste znali

SVE VREME STE POGREŠNO JELI HAMBURGER: Pa ovo je OTKRIĆE VEKA!

Recite dosta umrljanoj odeći i lepljivim prstima! Što god jeli neka to bude sa stilom

Objavljeno:

Pojesti ceo hamburger i pritom ne napraviti sveopšti nered na tanjiru pravi je izazov za ljubitelje ovog ukusnog jela. Dodaci koji idu uz meso obično ispadaju na sve strane, sos nam se sliva niz dlanove, a prsti su slepljeni od topljenog sira. Sudeći prema onome što tvrde stručnjaci za hamburgere (da, takvi postoje!) sve ovo vreme pogrešno smo proždirali svoje omiljeno jelo.

Napokon možete mirno spavati jer vam donosimo upute za pravilno jedenje hamburgera, koje je na web portalu Burger Lad, sa svetom podelio Simon Buks, osnivač spomenutog portala. Iznenadiće vas u kakvom ste neznanju živeli do sad!

- Način na koji se hamburgeri poslužuju u restoranima isključivo je estetske prirode - tvrdi Buks, a prenosi Daily Mail. - Kruna (vrh peciva) deblja je od podnožja zbog čega bi, za bolji doživljaj jela, trebalo da hamburger okrenute naopako pre nego što počnete da ga jedete. Kruna će tada zadržati težinu kompletnog sadržaja i verovatnoća da će vam se hamburger raspasti u rukama puno je manja. Pravi poznavaoci hamburgera uvijek bi trebalo da ih jedu naopako.

foto: imgur / miltonlai

Po ovom pitanju izjasnili su se i brojni tzv. "fudiji" od kojih jedni tvrde da bi najbolje bilo hamburger izrezati na komade čim vam dođe na sto, a drugi se priklanjaju teoriji o naopakom jedenju.

- Kad zagrizete hamburger vaš jezik dotiče ga s donje strane što znači da ćete bolje osetiti okus svih dodataka u hamburgeru budete li ga jeli preokrenutog "naglavačke" - tvrdi jedan od učesnika rasprave i dodaje: - Ako jedete na ovaj način jezik će doći u dodir dodacima sekundu pre nego s testom što je idealan redosled. Budući da pecivo za hamburger ima deblji vrh nego dno svi oni fini sokovi upiće se u vrh ako ga okrenete naopačke. A to, verujte, ima puno bolji ukus od tankog, gnjecavog dna koje se raspada u rukama od silne vlažnosti. Loše navike treba menjati!

Kad ste savladali veštinu pravilnog konzumiranja hamburgera vreme je da naučite kako se zapravo jede tradicionalna pica ala Napoli. I tu stručnjaci imaju šta da kažu.

Vlasnik australijske picerije, Stefano Cirene, koji je na prestižnom italijanskom takmičenju za najbolju picu na svetu osvojio nagradu otkrio je u čemu leži tajna pravilnog konzumiranja ove italijanske poslastice.

- Želite li izbeći da vam preliv s pice sklizne u tanjir trebalo bi da je dvaput preklopite, poput pite - tvrdi Cirene i dodaje: - Levi i desni rub pice treba da se preklope, a testo za picu mora biti mekano, a ne hrskavo. To je prava pica ala Napoli.

Cirene kaže da na ovaj način picu jedu stanovnici Napulja. Za njih je to obrok "za van", slično kao sendvič. Presavijete li picu na ovaj način umesto da je narežete na popularne trouglove nadev će ostati na svom mestu, a izbeći ćete i curenje sosa.

Dakle, odložite svoj rezač za picu, nož i viljušku - sve što treba da učiniti jeste da presavijete picu na pola jednom, a zatim drugi put. Dobićete savršenu picu ala Napoli "za van".

BONUS VIDEO: Strongman ocenjuje Staju, Boku i Čabu!

(Espreso.co.rs / Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.