ESPRESO NA STRONGMENOVOJ DIJETI: Radili smo ono što se ne sme, mršavimo u gramima, OČAJNI SMO! (VIDEO)
Druga nedelja mršavljenja po receptima Milana Jovanovića Strongmena, Foto: Espreso.co.rs

DRUGA NEDELJA TRANSFORMACIJE

ESPRESO NA STRONGMENOVOJ DIJETI: Radili smo ono što se ne sme, mršavimo u gramima, OČAJNI SMO! (VIDEO)

Kako se već dve nedelje pridržavamo njegovih uputstava kada su u pitanju ishrana i vežbanje, svaki put kada stanemo na vagu, poželimo da vidimo manju brojku nego prethodnog dana

Objavljeno: 16:28h
Bojana Kontić

Espreso transformacija, u kojoj novinari portala Espreso.co.rs pokušavaju da dovedu svoju linuju do savršenstva, a s ciljem da taj poduhvat bude uspešno realizovan do početka novogodišnjih praznika, počela je pre dve nedelje, 15. oktobra.

U pomoć smo pozvali Milana Jovanovića Strongmena, onlajn personalnog trenera.

Kako se već dve nedelje pridržavamo njegovih uputstava kad su u pitanju ishrana i vežbanje, svaki put kada stanemo na vagu, poželimo da vidimo manju brojku nego prethodnog dana.

Međutim, ne mršavimo svi istim tempom, a neki od nas pomalo i zabušavaju. Ko je ove nedelje zabušavao, a ko nastavio da gubi kilograme?

Staja: Počinjem da ličim na jaje

Naš urednik prošao je kroz nedelju punu iskušenja.

- Počelo se s hlebom, vinom i pivom (u malim količinama, ali ipak), što se, je li, ne sme. Nastavilo se s jajima, koja prete da izbiju na vrh omraženih mi jela (nekad kapama i kajmak što se nakupi na mleku, danas bih se davio u kapami, još ako je jagnjeća, mmmmmm). Zlobnici bi rekli da se pretvaram u jaje, kako izgledam. Elem, jes da kaskam s vežbama i da ručkam porcije koje prilično prevazilaze projektovanih 250-300 grama, ali zaista se trudim.

Za vikend je još bila slava kod ženinih u Vojvodini, ali tu se neki red znao: meze, sarma, pečenje. Niks pivo, niks alkohol. Stay tuned, biće od mene Strongmenče, ako ne do Nove godine, jednom sasvim sigurno :)

1 / 8 Foto: Espreso.co.rs

Čaba: Više ne sanjam hranu

- I ptice na grani znaju da jedemo proteine i masti kao i da se "skidamo" sa ugljenih hidrata i prostih šečera, te se neću ponavljati, jer slike govore sve.

Druga nedelja je protekla lagano, ako uporedimo sa prvom nedeljom dijete koja je bila poprilično mučna. Sad više ne sanjam hranu i ne žudim za istom u velikoj meri.

Priznajem, posustala sam. Jela sam maaalo više masnijeg mesa, majoneza i belog vina usred srede. To se apsolutno ne nalazi na jelovniku koji je Strongman propisao. Ovo možda neko i ne bi gledao kao grešku, ali ja gledam s obzirom na to da se striktno pridržavam svega.

Umesto tri treninga, kako je predviđeno, odradila sam samo dva. Ipak, zadovoljna sam, jer sam smršala ove nedelje 1 kg.

Primetila sam da kad vežbam danas već sutradan vaga pokazuje da sam izgubila nekoliko grama, dok u danima kada ne vežbam vaga pokazuje ili isti broj kilograma ili čak 200 do 300 grama više. Moguće je da sam ja od onih osoba koje mršave uz pojačane treninge i redukovanu ishranu. Nisam od onih srećnica koje samo redukuju ishranu i smršaju kao od šale bez teretane i znojenja. Ali, nekom je život majka, nekom maćeha.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Ono što me raduje jeste da mi se apetit drastično smanjio, pa navijam da tako ostane do 14 januara.

Boka: Ova nedelja je bila fejl

- Za mene je ova nedelja bila totalni neuspeh. Iako to moji kilogrami ne potvrđuju, jer sam nekim čudom smršala, hranila sam se loše, propuštala sam treninge, imala jedan nezdrav obrok dnevno...

Ne želim da se pravdam, ali previše obaveza ove nedelje (radila sam od jutra do mraka), sprečilo me je u pripremanju obroka i odrađivanju treninga.

Iako sam se trudila da ne odstupam previše od dozvoljenih namirnica (kupovala sam gotovu hranu ili jela po restoranima ono što je dozvoljeno), dva dana zaredom sam opasno pogrešila... :( Pojela sam pljeskavicu u lepinji s gomilom priloga i odmah sledećeg dana pola čokolade (MALE).

Moram da naglasim da su jela koja mi je Strongmen preporučio prilično ukusna (ima tu dosta mesa, povrća, začina), ali je ono što me je najviše kočilo nedostatak vremena za pripremanje iste.

Hranu ove nedelje nisam fotkala, jer sam u žurbi potpuno zaboravljala. Uglavnom, najviše sam jela piletinu i razne salate.

Kako sam ipak napredovala u gubljenju kilograma, bez obzira na greške, to me je podstaklo da ove nedelje budem još bolja! I biću, obećavam!

A kako nas je Strongmen ocenio ove nedelje, pogledajte u videu:

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Milan Jovanović Strongman


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.