POGLEDAJTE U VAŠE ŠAKE! Dužina prstiju mnogo govori o vašoj SEKSUALNOJ ORIJENTACIJI, naježićete se kada OVO vidite
Žene čiji su kažiprst i prstenjak leve ruke različitih dužine verovatno su lezbejke, Ilustracija, Foto: Printscreen/ društvene mreže

NOVO ISTRAŽIVANJE

POGLEDAJTE U VAŠE ŠAKE! Dužina prstiju mnogo govori o vašoj SEKSUALNOJ ORIJENTACIJI, naježićete se kada OVO vidite

Naučnici su izmerili dužine prstiju kod 18 parova identičnih bliznakinja pri čemu je jedna bila heteroseksualna, a druga homoseksualna...

Objavljeno: 12:52h

Žene čiji su kažiprst i prstenjak leve ruke različitih dužine verovatno su lezbejke, pokazala je nova studija.

Naučnici su izmerili dužine prstiju kod 18 parova identičnih bliznakinja pri čemu je jedna bila heteroseksualna, a druga homoseksualna. Pokazalo se da lezbejke češće imaju različite dužine kažiprsta i prstenjaka - što je karakteristika muškaraca - no samo na levoj ruci.

To je možda rezultat izloženosti testosteronu u materici, kazali su naučnici Univerziteta Essex.

Takođe, izmerili su dužinu prstiju 14 parova identičnih blizanaca pri čemu je jedan bio homoseksualac, a drugi heteroseksualac, no nisu našli nikakvu vezu.

I muškarci i žene izloženi su 'muškom' hormonu testosteronu u utrobi majke, no neki više od drugih.

Autorka studije, dr. Tuesday Watts, s odseka za psihologiju Univerziteta Essex kaže: - S obzirom na to da se i blizanci koji dele 100 posto gena mogu razlikovati po seksualnoj orijentaciji, mora postojati još faktora osim genetike koji na to utiču. Naše istraživanje sugeriše da je naša seksualnost određena u maternici i zavisi o količini muških hormona kojoj smo izloženi ili reakciji svakog pojedinog tela na te hormone. Oni koji su testosteronu bili više izloženi, kasnije imaju veću šansu biti homoseksualne ili biseksualne orijentacije, izjavila je doktorka Watts.

- Zbog povezanosti razine hormona i dužine prstiju, posmatranje nečijih prstiju moglo bi dati naznake o njegovoj seksualnoj orijentaciji, kaže doktorica Watts.

Inače, ovo je istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.