OVAJ SVEŠTENIK JE NAJSREĆNIJI ČOVEK NA SVETU: U ovih 5 STAVKI krije se tajna dobrog života
Najsrećniji čovek na svetu, Foto: Youtube printscreen

dobri saveti

OVAJ SVEŠTENIK JE NAJSREĆNIJI ČOVEK NA SVETU: U ovih 5 STAVKI krije se tajna dobrog života

Nakon što je proveo 50 godina na Himalajima, on misli da je pronašao recept za večnu sreću

Objavljeno:

Metju Rikard je budistički sveštenik koga smatraju najsrećnijim čovekom na svetu.

Nakon što je proveo 50 godina na Himalajima, on misli da je pronašao recept za večnu sreću. Sa samo 26 godina otišao na Himalaje kao mladi naučnik, postao je himalajski sveštenik i poslednjih 50 godina proveo je učeći o tome kako postati srećan. Čak je i nauka dokazala da je on najsrećniji čovek na svetu.

Njegov mozak proizvodi nivo gama zraka povezanih sa svesnošću, pažnjom, učenjem i pamćenjem koja nikada pre nije bila zabeležena u psihijatriji. Sreća je veština koja se uči, a Rikard je podelio sa svima 5 saveta kako biti srećan.

Ne brinite se

Često brinemo i više nego što treba. Ne treba se brinuti ni oko čega. Ako naiđete na neke poteškoće i probleme i ako za njih postoji rešenje, onda ih rešite. Ako nema rešenja onda ne vredi brinuti jer tako problem postaje sve veći. Opustite se i razmislite šta biste drugo korisno mogli da uradite.

Trenirajte srećan život

Postoje mnogi ljudski kvaliteti izuzetno bitni za srećan, ispunjen život i funkcionisanje na optimalan način, kao što je brižnost, ljubav, dobrota, unutrašnja sloboda i unutrašnji mir. Te karakteristike ne mogu da se poboljšaju bez vežbanja, a vežbanju treba dati vremena.

Pronađite svoju strast

U jednom trenutku morate da se zapitate šta je zaista važno. Grčki pesnik Aristofan rekao je da obrazovanje nije samo punjenje vaze nego i paljenje plamena. Taj plamen daje životu smisao i nije uvek tamo gde mislite da bi mogao da bude. Postoji neka oblast ili veština koja vas može ispuniti i inspirisati. Tražit eto i učinite sve što je potrebno da biste postigli ono što želite.

Želite sreću svakome

Šta je to što vas čini srećnim. Budite altruisti i poželite da svaki čovek na svetu pronađe sreću. Zašto biste nekoga isključili? Želeti nekome sreću ne znači da želite da radi loše stvari, laže, maltretira, jer to nikome ne donosi sreću. To znači da želite da i drugi budu saosećajni i oslobođeni patnje, ljutnje, arogancije i narcizma. Altruizam znači želeti samo dobro u ljudima.

Pomažite drugima

Rikard je rekao da uvek pomaže ljudima kada putuje, jer u tome vidi smisao njegovog putovanja. Kad god siđe sa Himalaja on želi nekome da nešto pomogne jer bi u suprotnom odlazak od kuće za njega bio obično gubljenje vremena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.