GODINAMA SU SE ČUVALI ZA PRVU BRAČNU NOĆ: Kada je KONAČNO došao taj dan, saznali su ZASTRAŠUJUĆE vesti (FOTO)
Emili i Ben, Foto: Printscreen/facebook/Emily Coussens

OČAJNI

GODINAMA SU SE ČUVALI ZA PRVU BRAČNU NOĆ: Kada je KONAČNO došao taj dan, saznali su ZASTRAŠUJUĆE vesti (FOTO)

Viđali su se dve godine pre nego što su se venčali, a kao pravi hrišćani nisu želeli da izgube nevinost sve do prve bračne noći

Objavljeno:

To što su prošle godine i godine do prvog vođenja ljubavi, Emili (28) i Benu (31) Kazensu iz Teksasa u SAD-u nije poljuljalo vezu. Njihova ljubav i vera bile su jače.

Viđali su se dve godine pre nego što su se venčali, a kao pravi hrišćani nisu želeli da izgube nevinost sve do prve bračne noći. Međutim, ta noć nije bila onako lepa i bajkovita kakvom su je zamišljali. Svaki pokušaj bio je za Emili toliko bolan kao da je neko probada nožem.

Posetila je lekara koji joj je dijagnostikovao - vaginizam, nekontrolisano stezanje donjih mišića vagine zbog čega penis ne može da uđe u vaginu.

Inače, upoznali su se u crkvi, a venčali su se 2009. godine nakon dve godine zabavljanja.

- Trebalo nam je skoro šest godina nakon venčanja da konzumiramo brak i tek tada sam se zaista osećala kao žena. Ben je bio neverovatno strpljiv, a seks nam je po prvi put bio fantastičan - rekla je.

- Godinama pre pokušavali smo sve, ali nije bilo pomoći. bilo mi je neprijatno, kao da ne radim nešto kako treba - dodala je.

- Oboje smo bili jako uzbuđeni zbog pomisli da ćemo konačno voditi ljubav nakon naše svadbe, jer smo to čekali dve godien. Imali smo rezervisanu sobu u hotelu blizu aerodroma jer smo sledećeg dana putovali na Havaje, na medeni mesec - prisetila se Emili.

- Bacili smo se na krevet, stvari su postale vrlo intimne, ali kada smo pokušali sa seksom, osetila sam strašan bol. Jedini način na koji bih to opisala je taj kao da me neko probadao nožem, kao da je Ben naišao na zid u meni. Činilo se kao da moje telo ima odbrambenu reakciju - ispričala je.

Dodala je da nikada nije bila zlostavljana da bi joj zbog toga telo tako reagovalo na seks. Oboje su bili sasvim zbunjeni. Nisu mogli da shvate zašto se to događa.

- Ben mi je rekao da nije važno i da se ne nerviram, da ćemo ponovno pokušati na medenom mesecu. Rekao mi je da je ceo život pred nama - kazala je.

Stigli su napokon na Havaje sledećeg dana. Okruženje je, kažu, bilo vrlo romantično, idealno za ponovni pokušaj vođenja ljubavi. Ali, sve je bilo isto kao i noć pre - bolno i neprijatno.

- Činilo se kao da moje telo instinktivno tako reaguje, iako sam ja silno želela da vodim ljubav s njim. Svaki put kada bi pokušao da uđeu mene, vagina kao da bi napravila zid od cigle, i ništa nije moglo da uđe u nju. Počela sam da paničim, mislila sam da sa mnom nešto ozbiljno nije u redu - ispričala je.

Odlučili su da im to neće upropastiti medeni mesec. Uživali su koliko god su mogli i pokušavali da ne razmišljaju o problemu na koji su naišli.

Dva meseca kasnije posetila je ginekologa, ali i tokom pregleda je došlo do blokade pa lekar nije uspeo da je pregleda kako treba.

- Ginekolog je prvo mislio da mi je vagina previše uska pa mi je dao dilatatore, uske silikonske cevi koje su izgledale kao tamponi. Trebalo je da prošire vaginalni otvor, ali nije pomoglo - kazala je i dodala da joj je lekar rekao da bi trebalo da se opusti pre seksa, popiječašu vina jer "seks može biti bolan prvi put".

Prvo vođenje ljubavi iskusili su skoro šest godina nakon venčanja, nakon što je Emili prošla dva nedelje intenzivne fizičke i mentalne terapije. Danas su srećni roditelji malog Holdena (2) koji se rodio 30. oktobra 2016. godine.

Više o vaginizmu i kako si pomoći

Kod ovog poremećaja problem često ne predstavlja sama penetracija, već i umetanje tampona ili odlazak kod ginekologa na pregled. Često se radi o psihičkom problemu - moguće zbog ranijih neprijatnih iskustava, zlostavljanja, usađivanja stava o seksu kao o nečemu lošem... Ponekad se vaginizam pojavi zbog infekcije.

- Vaginizam je nevoljno stezanje donjih mišića vagine što sprečava da penis uđe u vagine. Vaginizam nastaje kao posledica nesvesne želje da se spreči ulazak u vaginu. Žena može razviti vaginizam ako je imala bolan snošaj u prošlosti. Kod nje postoji strah da ostane trudna, da dođe pod kontrolu muškarca, da izgubi samokontrolu ili da tokom snošaja bude povređena- pojašnjeno je u MSD medicinskom priručniku za pacijente.

Pomažu i Kegelove vežbe jačanja karlice

- Ako vaginizam potraje, ženu se uči tehnikama kojima će smanjiti stezanje mišića. U tehnici postupnog širenja, žena unosi u vaginu podmazane dilatatore (sredstva za proširivanje). Dilatatori su u početku vrlo mali, ali se s povećanjem prijatnosti postupno uvode sve veći. Dok su dilatatori na mestu, pomažu vežbe jačanja mišića, kao što su Kegelove vežbe. Prilikom tih vežbi mišići koji okružuju vaginu se jako stegnu pa onda opuštaju, što ženi dopušta da nad njima razvije osećaj kontrole. Tehnika proširivanja se može redovno sprovoditi kod kuće upotrebom prstiju - piše u priručniku.

BONUS VIDEO: URADILA PREMET SA PUNOM KRIGLOM, NI KAP SE NIJE PROSULA ! I to nije NIŠTA spram onog što je pokazala NA KRAJU! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.