VOĐENJE LJUBAVI NAKON RAKA DOJKE: Od ZGODNE devojke pretvorila sam se u STARICU! Mislila sam da će me MUŽ OSTAVITI!
Foto: Profimedia

ISPOVEST

VOĐENJE LJUBAVI NAKON RAKA DOJKE: Od ZGODNE devojke pretvorila sam se u STARICU! Mislila sam da će me MUŽ OSTAVITI!

Priča sa srećnim krajem

Objavljeno:

Lusi je pre sedam godina saznala da boluje od agresivnog karcinoma dojke. Tada tridesetogodišnja žena, sa suprugom i dvoje male dece, nije imala pozitivnu viziju budućnosti. Mislila je da će zbog bolesti i stanja u kome se našla muž prestati da je voli. Ovo je njena ispovest.

"Moj bračni život bio je kao iz bajke. Suprug i ja smo se fenomenalno slagali, a ljubavni život bio nam je fantastičan. Uživali smo u seksu do te mere da sam 12 nedelja nakon rođenja prvog sina ponovo ostala u drugom stanju. Sve se promenilo onoga dana kad sam pod prstima osetila kvržicu - svedoči za Cosmopolitan tridesetogodišnja Lusi. Naš mlađi sin imao je tek 6 meseci kad se dojenje polako počelo pretvarati u pakao. Svaki pokušaj hranjenja završavao se krvarenjem iz bradavice. Obratila sam se savetnicima za dojenje, a u njihovim odgovorima iščitavalo se samo jedno: "Moraš više da se potrudiš". Tada sam otkrila kvržicu u dojci i na neki način osetila olakšanje - nije do mene, kvržica je problem!

Osećaj olakšanja brzo je zamenio strah. Imala sam 31 godinu, dvoje male dece i agresivni oblik raka dojke. Nisam ni sanjala šta me čeka: preda mnom su bile pune tri godine borbe s bolešću, dvostruka mastektomija, hemoterapija, zračenje i lečenje trastuzumabom. Takođe, medicinski mi je indukovana menopauza.

Za samo nekoliko godina od zdrave i aktivne tridesetogodišnjakinje pretvorila sam se u 71-godišnju ženu. Na meni je sve bilo sasušeno, odstranjeno, bila sam bez kose i prekrivena ružnim pegama. Niko me ne bi prepoznao na fotografijama iz tog perioda mog života. U mojoj blizini nije bilo osobe s kojom bih mogla da razgovaram o tome kako se osećam pa sam se pridružila grupi podrške za žene s rakom dojke. Sve žene u grupi imale su više od 60 godina.

Ne moram ni da spominjem da je u to vreme moj seksualni život bio ravan nuli. Zbog medicinski indukovane menopauze bila sam mrzovoljna i ćudljiva, a želja za seksom skroz me napustila. Ni moj suprug nije znao šta da radi, bio je potpuno van sebe. Jednom prilikom odveo me na izlet da proslavimo poslednju hemoterapiju, zapravo, nadao se da će naše druženje završiti u krevetu. U to vreme bila sam skroz bez kose, a znojila sam se nekontrolisano.

Sopstvenog supruga smatrala sam čudakom verujući pritom da je sa mnom samo iz sažaljenja. Ipak, istina je bila drugačija. Moj suprug voleo me i onda kad sam ja mrzila samu pomisao na sebe. Čak i kad nisam više imala svoje grudi on me voleo i više od svega je želeo da vodi ljubav sa mnom.

Plašila se da će je muž odbiti, ali je on i dalje želeo da budu intimni
Plašila se da će je muž odbiti, ali je on i dalje želeo da budu intimni foto: preentscreen

Kad prestanete da volite seks to je jedan tragičan trenutak u vašem životu. A proces izlečenja nije ništa lakši. Ni sama ne znam koliko je vremena trebalo da prođe dok nisam ojačala kao osoba i ponovo zavolela sebe. U tom procesu veliku ulogu odigrala je moja kosa koja je nakon nekog vremena ponovo izrasla. Drugi važan trenutak bio je dan kad su mi lekari na mesto gde su nekad bile moje grudi ugradili implatante. Polako sam počela da verujem da me suprug neće ostaviti zbog druge žene. Pre četiri godine vratila mi se menstruacija. Mislila sam da umirem, da imam neki novi zastrašujući oblik raka zbog koga krvarim. Zapravo se moje telo polako budilo iz ružnog sna i to je bio još jedan trenutak koji mi je puno pomogao u životu.

Četiri godine nakon bolesti telo je ponovo počelo da funkcioniše normalno
Četiri godine nakon bolesti telo je ponovo počelo da funkcioniše normalno foto: preenscreen

Kad razmišljam o godinama borbe s rakom vidim ženu koja se osećala izolovano. Sve moje prijateljice živele su svoje bezbrižne živote, kupovale su bikinije i odlazile na putovanja. Ja sam ostajala sama sa sobom i svojim životom stare i umorne žene.

Danas, punih sedam godina nakon dijagnoze opet sam ona stara. Ovo iskustvo naučilo me koliko snage ima u meni. Shvatila sam da mi ne pomažu grupne terapije i slične metode jačanja samopouzdanja. Svoje strahove sam lečila hipnozom i čašom vina nakon svake hemoterapije, a leti sam odlazila na Ibicu i zabavljala se s gomilom veselih ljudi.

Činila sam to na svoj način, a takvu kakva jesam me suprug i deca vole najviše na svetu. BONUS VIDEO: OVA GIMNASTIČARKA PRKOSI ZAKONIMA MEDICINE! Radi sa telom ono što ni mašta ne može da smsli. (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.